« januari 2004 | Huvudsidan | mars 2004 »

29 februari 2004

Projekt sovrum

Japp, i dag bar det i väg till Bauhaus igen eftersom vi upptäckte att våra spacklar, som legat i träda på vinden under några år, var lite rostiga och att träskaften höll på att ramla av. Därtill upptäckte vi en del andra "filigrejsar" och "mojänger" som vi missade i fredags trots att vi sade till varandra flera gånger "har vi inte glömt något nu?".
Så där gick halva dagen! Vi var tvungna att handla lite mat på vägen hem också.

Nåja, nu är vi på G! Två hela väggar är barskrapade på tapet. Det är ett förbaskat ansträngande sätt att bli trött på men måste tyvärr göras då den förra tapeten var en så kallad strukturtapet och alltså inte slät vilket den nya är.
Woffegubben har petat loss alla golvlister och taklisterna där garderoberna står. Och jag har ju då skrapat bort gammal tapet. Jag kan i alla fall konstatera att vi gjorde ett gott arbete sist vi tapetserade för dom sitter som berget!

Misstänker att jag får ha hjälp att komma ur sängen i morgon då träningsverken har haft hela natten på sig att verkligen "sätta" sig :-)

Nu orkar ingen av oss mer i kväll. Jag måste ordna med morgondagens lunch och fixa med lite tvätt också.

Skrivet av Angela Müller den 29 februari 2004 20:02 | Kommentarer (1) | Permalink

28 februari 2004

Jag har flyttat!

In i mitt arbetsrum :-)
Den andra delen av sängen står i vardagsrumet och så gör även gavel samt sängbord.
Bäddsoffan som stod i mitt arbetsrum står i allrummet för att min säng skulle få plats. Phew!
Woffegubben sover i gästrummet.
Nu återstår det att få ut garderoberna och det vete tusan hur det ska gå till men det måste ju gå.

Fattar inte varför vi inte roat oss med att flytta möbler varje lördagskväll - så kul som det är :-)

Skrivet av Angela Müller den 28 februari 2004 20:02 | Kommentarer (3) | Permalink

Några foton

Från hallrenorveringen ligger nu uppladdade på Fotobloggen

Återstår en del röjningsarbete inför nästa "projekt".

Skrivet av Angela Müller den 28 februari 2004 16:02 | Kommentarer (2) | Permalink

Joggåingrunda

Årets första! Det var halt och bedrövligt väglag men jag satte på mig mina halkskydd på joggingskorna så det gick över förväntan!
Det var Woffegubben som sade att han skulle ta sig en runda när vi vaknade vid 10-snåret i dag då tänkte jag att det är väl lika bra att hänga på. Jag har inte gjort något som ens kan nämnas i motionssammanhang på evigheter...så det var på tiden!

Totaltid för övningen, 42 minuter och 55 sekunder
Inom rekommenderad pulsfrekvens 28 minuter och 22 sekunder
Medelpuls 112
248 kalorier varav 55 % fett

Nu ska här ätas frukost, havregrynsgröt med tillbehör, och sedan ska vi hänga upp dörrarna. Det ska bli skönt att kunna sitta på toa utan att hela världen vet om det :-)

Skrivet av Angela Müller den 28 februari 2004 11:02 | Kommentarer (3) | Permalink

27 februari 2004

Slutmålat!

Wooow, var det känns skönt! Nu är alltså sista omgången på dörrarna målade (med undantag för den som ska listas då förstås) och jag blev klar alldeles för några minuter sedan.
I går, när jag var på kickoff med jobbet, så tog Woffegubben den näst sista målningen och det var skönt för jag var sent hemma och hade inte en tanke på att låta det förskjutas ytterligare en dag utan då hade jag satt igång mitt i natten om inte Woffe hade målat - vilket jag nu slapp. Kunde bara kasta mig i säng och sova några timmar för att orka med fredagen!

Efter jobbet i dag åkte vi till Bauhaus och köpte parkett, några träreglar samt isolering och en spånskiva och takfärg. Tapeterna införskaffade vi redan förra veckan så dom ligger bara och väntar på att få bli uppsatta :-)
Det blev lite mer parkett än jag hade räknat med från början för vi beslutade att lägga parkett även garderobsutrymmet så det slutade på 15,8 kvm.
Vi har haft tur och fått hjälp av en trevlig kille på Bauhaus som heter Gabriel varje gång vi varit där. En stor ros till honom!

Så, i morgon när dörrarna är torra ska dom hängas på plats och sedan börjar allvaret :-)
Då ska hela sovrummet tömmas inklusive de tre garderober i fullhöjd som vi nu ska ersätta med dom nya fina dörrarna som visserligen inte kommer förrän om cirka fyra veckor men det är nog ingen ko på isen.
För innan dess ska vi alltså ha skrapat ner all gammal tapet, fått ut minst tre lager med matta, byggt insidan av garderobsutrymmet samt tapetserat och lagt nytt fint parkettgolv samt...att en fönstersmyg ovanför fönstret ska byggas igen och isoleras. Och därtill, att inte förglömma, ska givetvis garderobsutrymmet fixas eftersom det i dag består av tre vanliga garderober och när dom rivs ut så är det nog inte så vackert där bakom.
Nej, risken att vi skulle vara klara innan dom nya garderobsdörrna kommer är nog minimal.

Egentligen borde man vara ledig när man renorverar - man är helt enkelt för trött för att vara riktigt effektiv när man jobbat en hel dag och sedan ska fortsätta hemma. Men den lyxen, att vara ledig, kan vi tyvärr inte unna oss för då ryker all semester och när jul och nyår kommer och vi vill resa bortöver till solen, ja det går ju bara inte.

Vi har valt en blå, varmt blå, tapet och golvet blir bok, garderobsdörrarna i furu. Alla möbler är ju i furu så jag tror att det kommer att bli bra. Bara steget att gå till blåa väggar från nuvarande fegvita ska bli riktigt spännande!

När vi valde tapeter förra veckan pekade Woffegubben först ut en gul dito men vi kom fram till att det nog inte skulle passa med gult när möblerna därinne var i furu. Jag har dock inte kunnat få den tapeten från näthinnan så i dag slog det mig att just den skulle passa mer än perfekt i vårt gästrum som har möbler (säng, hylla och skrivbord) i körsbärsträ. Men vi får se vad vi orkar efter sovrummet och vad tiden säger. För när våren kommer vet jag att det börjar suga i resandetarmen och vi kommer att vilja lägga fritiden på något annat än att slita dygnet runt. Vi hämtar ut vår husvagn i början på april och då blir alltid längtan lika enorm att få komma ut.

Men faktum är att vi har gästrum och mitt arbetsrum kvar efter sovrummet. Vi vill ha parkett även där och nya tapeter. Mitt arbetsrum kommer förmodligen att genomgå en större förändring än så eftersom jag egentligen inte har samma behov av inredningen som i dagsläget är inrett för mycket sömn och datorarbete.
Jag syr inte så mycket längre och det öppnar möjligheterna att ha en helt annan inredning än den jag har nu. Vi har dessutom en bäddsoffa där som jag förstår inte är så bekväm så jag skulle mycket väl kunna tänka mig en helt annan design på rummet som helhet med en riktig "gästhörna" med en rejäl säng likt gästrummet. Men då talar om vi om många, många pengar - vågar inte ens tänka på en rimlig summa....

Nåja, man måste väl hålla drömmen vid liv så ända fram till att vi konstaterat att det varken finns tillräckligt med slantar eller energi så går jag här och funderar på hur det skulle kunna bli. Undrar just om inte det är det roligaste - planeringen innan genomförandet :-)

Gästrummet är inte lika omfattande reparationsmässigt - nytt golv, takmålning samt nya tapeter och väggen längs gästsängen panelklädd.

För övrigt får jag nog ge Snurran (en av mina härliga cyberkompisat) rätt - det känns som om humöret och sinnet är på rätt väg. Ännu är jag dock inte mogen för att vara särskilt social eller ens gå och träna men det kommer väl.

I dag när vi stod på Bauhaus, så sms:ade Lilla Monsterbarnet att hon och Oskar var på väg till "sin" thailändska restaurang för lite god mat och mys och Boris och Ila hade fått varsitt köttben att tugga på under tiden därhemma. Samt då förstås en önskan om en trevlig helg. Sådana små gester värmer i sinnet :-)

Woffegubben och jag åt också thailändsk mat i dag på lunchen - det är GOTT alltså. Tänk om jag kunde få med mig ungarna till Thailand någon gång så vi kunde njuta tillsammans av all god mat och atmosfär.....

Skrivet av Angela Müller den 27 februari 2004 21:02 | Kommentarer (5) | Permalink

25 februari 2004

Sluträkning

Det kostar på att göra fint :-)
Jag har roat mig med att räkna samman vad hallrenorveringen har kostat oss i surt förvärvade penningar.

Materialkostnad
Parkett 1500:-
Grundfärg 209:-
Lackfärg 449:-
Lister 1700:-
Tröskellist 325:-
List till dörr 130:-

Verktyg och tillbehör
Spackel 75:-
Penslar o planstrykare 105:- + 160:-
Skruv 24:-
Arbetsbockar (6 st) 250:-
Trappstege 200:-
Hylla 235:-
Krokar 50:-
Lampor 320:-

Summa pengar: 5232:-

Då ska väl i ärligthetens namn nämnas att vissa nödvändiga inköp går ju faktiskt att använda igen såsom trappstegen och arbetsbockarna men hade vi inte börjat renorvera så hade vi inte köpt dem så därför får dom vara med.
Sant är också att jag säkert glömt något om inte massor!

I dag har jag målat sista omgången på sida ett av tre dörrar. Den fjärde, dörren till mitt arbetsrum, blev klar i dag och är upphängd - jipiii!
I morgon återstår alltså näst sista målningen på sida två av ovan nämda dörrar men då ska jag på kickoff med arbetet så OM inte Woffegubben målar min runda så är det alltså två omgångar kvar - återstår att se. Annars misstänker jag att jag gör det själv när jag kommer hem efter kickoffen om det så ska bli mitt i natten för nu börjar jag bli en aningens trött på dörrar ;-)

Skrivet av Angela Müller den 25 februari 2004 20:02 | Kommentarer (5) | Permalink

24 februari 2004

Det finns glädjeämnen

Även om dom inte alltid är självklara. Men några av dem bor i Den Kungliga Huvudstaden! BIM, min cyberkompis fick mig att skratta högt i dag och det kändes som om det var riktigt länge sedan sist.
Vad skrattade jag åt då....jo, det handlade om olika metoder att lösa problem som uppstår och en av dem kallas som bekant strutsmetoden och att man ofta pratar med sig själv fast det är två om samma samtal.
Ja, det är i bland små saker som gör tillvaron något drägligare och i dag fick jag några sådana serverade endera via mail och endera via kommentarer.

Woffegubben håller just nu på som bäst med att sätta upp de båda nya lampor som vi köpte i går till vår , snart färdiga, nyrenorverade hall. Själv har tampats med målning av ena sidan på fyra dörrar - känns som om det är det enda jag för tillfället tillbringar fritiden med - att stå böjd över dörrar som ligger på benbockar och nogsamt granska så att den antikvita färgen täcker väl.
Den sista dörren är inte ens påbörjad och lär nog få vänta tills framöver för den ska nämligen listas med speglar. Den förre ägaren till detta hus speglade nämligen alla dörrar utom just denna och den leder till vårt sovrum. Vi har sagt i 14 år nu att det var då själva fan om vi inte ska få speglat den sista dörren. Vi har letat överallt, nästan, efter den sorts dekorlist han använt och inte hittat den. När vi i lördags inhandlade tapeter på Bauhaus så frågade vii återigen efter denna dekorlist som naturligtvis inte fanns. Innan dess hade vi varit hos minst fem trävaruhandlare men tji. På Bauhaus sade tipsade dock säljaren oss om ett ställe som heter ABI Trä.
- Om inte dom har den så finns den inte - konstaterade han.
Och det hade dom. Vi var där i går kväll och hittade den genast. Vilket sortiment säger jag bara!
Nåväl, den sista och sjätte dörren i hallen är allltså inte påbörjad.

En av dörrarna är helt klar och på plats men dom andra tre ligger alltså utspridda i vårt hus, tre i allrummet och en i vardagsrummet. Varje dörr grundas en gång och slutmålas i två omgångar med "slutfärgen" som Woffegubben säger att "så heter det väl ändå inte". Då svarar jag att det väl visst gör - basta!

Dörrarna är placerade på benbockar och en på köksbordet så äta får vi göra i vardagsrummet. Var och en begriper ju att så här är det ganska påfrestande att leva. Men som tröst kan jag inse att det kommer att bli mycket värre när väl sovrummets reparation påbörjas.

Det är givetvis inte svårt att härmed inse att det tar lång tid innan dörrarna är helt klara. 24 timmars torktid emellan varje lager färg - phew.

Skrivet av Angela Müller den 24 februari 2004 20:02 | Kommentarer (5) | Permalink

23 februari 2004

Jag är här

Och skriver alltså lever jag! Ja, det är ju både tydligt klart men att kalla det liv - jag vet inte jag? Jag tränar inte, jag mår skit och jag har ingen lust till något.
Jag vet inte varför det är på det här eländiga viset, hur jag än analyserar kommer jag inte fram till någon påtaglig orsak men jag märker alldeles klart verkan av att inte vara OK.

Jag vill helst inte medicinera bort detta vilket i sig förmodligen hade varit en enkel sak. En tablett varje morgon och livet leker igen?

Inte ens dom fina garderobsdörrarna (i lackad furu) till sovrummet som vi beställt i dag till det hutlösa priset av nästan åttatusen pengar piggar upp nämnvärt. Men jag har en känsla, långt där inne någonstans, att det kommer att bli förbaskat fint när vi kommer så långt. I lördags valde, och köpte vi hem, tapeter till samma utrymme. Spännande - ja, egentlligen är det ju det.
Snart ska det också inhandlas 13 kvm parkett och efter det är det "bara" hårt slit och massor av arbete som kommer att få vårt sovrum att se nytt och fräscht ut. Jag ser verkligen fram emot detta - det gör jag - men glädjen har svårt att infinna sig.

I dag hittade vi äntligen lampor till vår, nu snart färdigrenorverade, hall. Jag säger snart för dörrarna, sex till antalet, kommer att ta hela denna vecka också innan man kan kalla det klart. Det blev en taklampa och en vägglampa med en ram av bok runt, enkla men stilfulla.

Det är små bekymmer och egentligen ganska trevliga om man bara sig en liten blick runt om i världen, livet, omgivningen men det hjälper inte. Jag vet många människor som har långt större orosmoment i sina liv - men det hjälper inte heller!
Jag har gått igenom en sådan här period förut, då visserligen med hjälp av medicin, så jag hoppas innerligt att det ska gå över - men jag känner vissa tvivel.
Nu ska jag ändå, hur det än må vara med sinnelaget, krypa i säng. I morse försov jag mig en aning för att batteriet till min väckarklocka var slut så inget skrällde i morse. Sedan hade ju Kung Bore härjat hela natten så vi blev rejält försenade till simhallen i morse vilket gav med sig att det bara blev dusch och en snabbvisit i bastun - inget sim! Fast å andra sidan tränar jag ju inget annat heller så shit the same.

Skrivet av Angela Müller den 23 februari 2004 23:02 | Kommentarer (5) | Permalink

18 februari 2004

Kursen slut

Ja, i dag var det alltså sista dagen på OS X-kursen som varit mycket bra! Samtidigt är det mycket ansträngande att sitta på skolbänken hela dagarna i ända och "inget göra"! Det kräver sin man/kvinna att vara fullständigt koncentrerad mellan 09.00 till 17.00. Men det har varit värd den ansträngning det kostat på för vi hade en mycket kunnig lärare och det betyder mycket i inlärningsprocessen.
Så, jag är mycket nöjd med dessa tre kursdagar och ska väl träna mig lite på kammaren innan jag kan anse mig som "fullärd".
Min ambition är ju inte att certifiera mig utan mer kunna hantera alla problem som kommer att uppstå då vi drar igång med OS X i produktion.

"Vår lärare" kommer nu, efter vår kurs, att tillbringa två dagar på jobbet för att hålla kurs för våra sk "superanvändare".
Jag är övertygad om att dom kommer att vara lika lyriska som jag efter avslutad kurs :-)

För övrig så har det jordiska handlat om målning av sida 2 på dörr 1 i kväll annars intet!

Skrivet av Angela Müller den 18 februari 2004 21:02 | Kommentarer (2) | Permalink

17 februari 2004

För att rensa huvudet lite

från dagens kurs som likt i går satte huvudet i myrstacksnivå :-) så grundmålade jag dörr ett på sida två nu i kväll :-)
Tjolahopp - imorgon kan alltså sida ett målas med slutfärg!

Skrivet av Angela Müller den 17 februari 2004 21:02 | Permalink

Kursdag två

Jag kämpar vidare i OS X-världen med stor frenesi! Det är himla kul och givande. Bra lärare, kunnig och påläst.

Fattar inte att vi kämpat på så länge med OS 9 som nu verkar HELT out!

Och i dag tappade jag en hundring...trodde i min enfald att detta bara hände slarviga ungdomar men där ser man att till och med slarviga kärringar kan råka ut för detta :-)

Skrivet av Angela Müller den 17 februari 2004 21:02 | Kommentarer (2) | Permalink

16 februari 2004

OS X Phanter 10.3

Har varit på kurs hela dagen och ska så vara två dagar till. Det är en mycket bra och givande kurs men mycket blir det :-)
Huvudet känns ungefär som en myrstack någon gång tidigt i april.

Kvällen ägnas åt att smälta dom nya lärdomarna.

Skrivet av Angela Müller den 16 februari 2004 19:02 | Kommentarer (2) | Permalink

15 februari 2004

Kul är det inte

Äpplekaka och vaniljvisp.

En dörr (av SEX) är grundmålad på EN av två sidor....

Liten nätt stavistur med kär granne som fått stavar i födelsedagspresent.

Till sist, denna dystra söndagkväll, piggade jag upp mig med att läsa Den Sjuka Familjen Part III.
En otrolig pappa som kan roa andra och det är svårt att inte dra på mungiporna åt hans lysande texter!

Nu är det sängen som gäller och i morgon är det kurs i dagarna tre som handlar om OS X.

Skrivet av Angela Müller den 15 februari 2004 21:02 | Kommentarer (4) | Permalink

Dagens

Gymet i dag:

20 minuter uppvärmning i helvetesmaskinen
30 minuter styrka
10 minuter i helvetesmaskinen

Skrivet av Angela Müller den 15 februari 2004 14:02 | Kommentarer (5) | Permalink

14 februari 2004

I stålande sol

Och med en bakdel som ömmade en aning (efter gårdagens premiärtur) gav jag mig i dag ut på en cykeltur i bygden.
Kanske inte så genomtänkt att cykla två dagar i sträck i början på cykelsäsongen men jag kunde inte motstå dagen med strålande sol och med löfte om vår.

Det blev ingen långtur men en ganska jobbig dito med många uppförsbackar och grusväg. Färden gick upp till Stora Lövsjön som fortfarande är isbelagd och hade äran att bära två skridskoåkare samt en promenerande par.
Därifår hade jag sedan tänkt mig att fortsätta till Tolsjöhult och påbörjade alltså resten av resan. När jag kommit en bit möter mig en lång, lång seg uppförsbacke som jag inte riktigt hade förberett med rätt växel i så jag fick kliva av cykelt och gå. Då märkte jag till min stora fasa att det var rena blankisen - vilket man inte kunde se men väl känna när jag som en Bambi spretade med benen och cykeln åt alla håll och kanter. Tog mig ut mot mitten av grusvägen där det samlas just grus och det blev med ens manövrerbart.
Fortsatte så en bit men insåg att det var lika bra att vända, gåendes, tillbaka.
Kände mig lite snuvad på upplevelsen att få cykla nerför på väg hem som var min första tanke när jag påbörjade cyklingen uppför.

Nåväl, det var en mycket fin tur och jag passerade minst tre små "Bullerbyar" och nu hemkomen, nästan efter två timmar, är solen så sakta på väg ner.

OM jag hade haft min kamera med, vilket jag inte hade eftersom den befinner sig i Trollhättan på fest, så skulle jag tagit kort på den Ormvråk (eller möjligtvis Duvhök) som jag lyckades skrämma iväg från sin postering på en telefonstolpe när jag kom skramlandes med cykeln. Eller någon av alla de hästar som var ute i den goa solen och gottade sig i hagen. Och absolut skridskoåkarna på Stora Lövsjön. Det ÄR vackert och mysigt där jag cyklade i dag, rena landorstidyllen och det ligger bara ett stenkast från vår boning.
Trots detta känner jag mig inte på humör, är deppigt och nere - fråga mig inte varför men livet känns som skit just nu.

Dagens cykelmätare:
Distans: 17 km
Tid: 1 timma och 30 minuter
Medelhastighet: 11,4 km/tim
Maxhastighet: 31,0 km/tim

Dagens pulsmätare:
KCAL/FAT 491/55
Medelhjärtfrekvens: 108
Inom zon: 48,53 min
Total tid: 1,51 tim

Nu ska min lekamen förflytta sig ut till köket eftersom Maken är på väg hem från jobbet och middag ska färdigställas.

Skrivet av Angela Müller den 14 februari 2004 16:02 | Kommentarer (3) | Permalink

13 februari 2004

Årets första!

Cykeltur blev det i dag. Från ett grått och disigt Gråbo tog jag mig till Lerum för ett gympass.

Cykelturen till Lerum
Avstånd: 1,1 mil
Tid: 38,5 minuter
Medelhastighet: 16,8 km/tim
Maxhastighet: 29,2 km/tim

Gym
15 minuters uppvärmning på helvetesmaskinen
50 minuter styrka

Cykelturen till Gråbo
Avstånd: 1,1 mil
Tid: 47,5 minuter
Medelhastighet: 13,6 km/tim
Maxhastighet: 31,0 km/tim

Varm blev jag och jag befarar att vissa mindre ädla delar på kroppen kommer att ömma en aning om några timmar efter cykelturen men så är det ju varje första gång.

Skrivet av Angela Müller den 13 februari 2004 15:02 | Kommentarer (3) | Permalink

12 februari 2004

Mest ingenting

Inte ens en liten promenix blev det i dag. Jo, jag har lagt upp 3 par byxor som var lite för långa åt Stora Monsterbarnet.

Vädret har varit urtråkigt, snöat och varit gråttgrått hela dagen så någon lust för promenad infann sig aldrig.
Efter middagen åkte Stora Monsterbarnet till staden för att träffa gammal polare sedan förr.

Jag borde ta mig i kragen och städa lite men jag tror att det ligger kvar (dammet) tills i morgon så varför göra det man kan skjuta till morgondagen?

Skrivet av Angela Müller den 12 februari 2004 18:02 | Kommentarer (4) | Permalink

11 februari 2004

Maratonlopp

Vi åkte till Ullared i dag Stora Monsterbarnet och jag. Därav rubriken om maraton för det är så fötterna känns, när man hasar sig ur denna märkliga affär, som om man hade gjort ett maratonlopp.

Gymet kommer jag ifrån nu och det blev en något kort pass i dag.

10 minuter helvetesmaskin för uppvärmning
55 minuter styrka
10 minuter trappmaskin

Skrivet av Angela Müller den 11 februari 2004 19:02 | Kommentarer (5) | Permalink

Livet slut

Min svärfar dog i går på dagen. Vi fick det hemska beskedet i går kväll och var ganska så skakade efter detta vilket ju inte är så konstigt.
Vi har i och för sig väntat att detta besked ska komma men när det väl gör det så blir det ändå en smärre chock.

Vi hoppas i alla fall att han får det bra i sitt nästa liv och kanske träffar han min mamma som ju också bor i den världen.

Skrivet av Angela Müller den 11 februari 2004 19:02 | Kommentarer (5) | Permalink

10 februari 2004

Först femhundringen

I simhallen då förstås i morse. Känns fortfarande bra i knäet.

Sedan sjutusenfemhundringen sista biten hem från jobbet med stavarna då förstås.

Totaltid 1 timma och 22 minuter
24 minuter inom rekommenderad zon
427 kalorier varav 60% fett
Medelhastighet på hjärtat 107

Kul var det inte och ryggen, den biten strax över ändalykten, känns kan jag lova!
Inte ens min kompis Eurasiern tittade upp när jag passerade fast jag hade sett fram emot en utskällning hela vägen dit!
Vet inte om han/hon var helt utlakad av trötthet eller om det rent av var så att hunden inte mådde bra.

Skrivet av Angela Müller den 10 februari 2004 19:02 | Kommentarer (3) | Permalink

9 februari 2004

Ett fång tulipaner

Hela familjen, nästan i alla fall, var och grattade vår ljuvliga granne som i dag fyllde år. Hon är en riktig Pärla! Ser alltid till vår boning när vi är bortresta och har i många år även vårdat vår kisse (under tiden hon fanns) när vi varit på resande fot.
Det blev kaffe med goda kakor och bullar, som alltid, och några timmars glad samvaro med mycket skratt. Med andra ord en mycket trevlig helt vanlig måndag.

Hon hade fått gåstavar av sin maken i present och nu blir det kanske en och annan tur gemensamt. Det ser jag framemot för vi brukade ta små promenader förr om åren men av någon anledning har det inte blivit av på väldigt länge.

I morgon har jag planer på att gå sista biten hem med stavar men det var kallt som attan nu i kväll så jag får avgöra hur det blir med den saken i morgon eftermiddag.

Skrivet av Angela Müller den 9 februari 2004 22:02 | Kommentarer (1) | Permalink

Gym i dag

Smög, bokstavligt talat, in på gymet i dag med rädslan att någon skulle ropa - Hallå där är du ny här heller? Här måste man ha årskort för att få träna!

Men jag klarade mig tyckte dock att övriga gymare tittade på mig som om jag var ny :-)
Men jag låtsades som inget hade hänt och framförallt låtsades jag att det inte var nästan två veckor sedan jag var här sist....

30 minuters uppvärmning fördelat på 10 minuter helvetesmaskin 10 minuters löpband samt 10 minuters roddmaskin
Därefter 50 minuter styrka med betodning på ben
Avslut med 15 minuters trappmaskin

Får väl var nöjd med detta och mest då över att knäet håller sig i schack!

Skrivet av Angela Müller den 9 februari 2004 22:02 | Kommentarer (1) | Permalink

På G igen

I dag simmade jag för första gången på mycket länge då knähelvetet gjort ont men i dag gick det alldeles utmärkt. Kändes jättebra!

Till och med Woffegubben har simmat för första gången på länge i dag efter borttagandet av cystan på tån.

Skrivet av Angela Müller den 9 februari 2004 08:02 | Kommentarer (6) | Permalink

8 februari 2004

pingtest

Nu tänkte jag testa att skicka en ping. Jag börjar med Stora Mo/önsterbarnets inlägg från Arlanda. Titta! Det gick ju riktigt bra. Sen tar jag Lilla Mo/önsterbarnets inlägg om sin bråkiga dator som hon nu äntligen fått fason på.

Skrivet av Angela Müller den 8 februari 2004 17:02 | Kommentarer (4) | Permalink

Riktiga slappdagar

Gissa vad? I dag har vi tittat på TV liggandes i soffan med filt och myst och tittat på inspelad video MITT PÅ DAGEN!
Som tur är hade vi, innan slappandet framför stupidboxen, gått en tvåtimmarspromenix.

På gymet har dom säkert spärrat mitt årskort på grund av dålig aktivitet!
Jag har inte satt min fot där på snart två veckor!

Skrivet av Angela Müller den 8 februari 2004 17:02 | Kommentarer (4) | TrackBack | Permalink

5 februari 2004

5 dörrar senare

Kära barn, vår förstfödda, du borde komma hem oftare!

Efter en vecka där man (läs Angela) har känt sig som en slavdrivare vad gäller färdigställandet av vår, för tillfälllet under reparation, hall gentemot Maken - räckte det gott och väl att du närmade dig hemmaplan för att allt skulle bli fix färdigt!

Är det inte fantastiskt hur våra vuxna barn påverkar oss:
Den ömme fadern får en fart som den värsta snickaren med ackordjobb.
Den ömma modern stiger från lågtryck till absolut högtryck.
Betänk detta kära barn!

Välkommen hem!

Skrivet av Angela Müller den 5 februari 2004 22:02 | Kommentarer (4) | Permalink

Örnen har landat!

Dvs Stora Monsterbarnet jipppiii!!
Den ömme fadern har nu meddelat att han via telefon fått reda på att hon landar på rätt sida av Sverige lördag 15.00 och till dess befinner hon sig på fel sida :-)
Just nu hos sin lilla, lilla syster Lilla Monsterbarnet

När Maken ringde precis nu och sade att JAG har pratat med Henne..kunde han lika gärna ha sagt minnsann efter - och jag som inte ens visste att hon landat i den Kungliga Huvudstaden!

Nu jäklar får det bli fart på oss, dörrlisterna (som en expert förmodligen hade benämnt med ordet dörrfoder) måste upp (1 dörr är klar och 5 återstår), huset måse saneras efter reparationen, gästrummet måste bäddas rent, kylskåpet måste fyllas (just nu ekar det om man pratar när dörren är öppen), den lilla presenten och namnsdagspresenten (som hon borde fått den 24 januari) bör få lite omslagspapper på sig...osv, osv. Men vi har ju tid ännu :-)

Japp, det var vad som behövdes, känner jag nu, för att humöret skulle gå upp från det lågtryck jag kände i går kväll till det högtryck jag känner nu!

Skrivet av Angela Müller den 5 februari 2004 15:02 | Kommentarer (4) | Permalink

4 februari 2004

Ingen kändistyp precis

Kunde inte låta bli att kolla om jag hade någon Star Quality?
Det är bara att beklaga!

Du är som Nina och Kim från Friends!
Ledsen att säga det – men du är verkligen som folk är mest. Vissa dagar när du är på topp kan du ha kaxiga drag, men det är långt kvar.
Men du verkar i alla fall vara en trevlig prick – var nöjd med det!

Kändistyp: trevlig, ofarlig, folkkär

Och jag som verkligen hade behövt ett bättre omdöme just i dag! Känner mig helt nere och trött håglös och utan någon som helst uns av energi - fråga mig inte varför!?
Inte för att jag har någon som helst aning vem Nina och Kim är men det är väl inte så konstigt för TV och då framför allt såpor (läs sopor) är väl det jag helt sanningsenligt kan säga att jag ALDRIG tittar på och andra TV-program mycket sällan. Men det är säkert två otrevliga typer...

Allra helst skulle jag vilja krypa ner i sängen, utan några som helst planer på att stiga upp på väldigt väldigt, länge med en trave böcker och chokladpraliner i massor (varför jag skulle ha chokladpraliner är en gåta för det äter jag aldrig annars men det ingår säkert i min så kallade revolutionsrekvisita).
Och när jag inte läser skulle jag sova, sova och åter sova. Just nu känns det som om det skulle bli mest sova.

Så då undrar jag varför inte solen lyser varje dag (det ska ju göra underverk på de flesta människortyper) och varför man (läs jag) kan vända humörsmässigt från den ena dagen till den andra utan att ha några små eller stora katastrofer i livet att skylla på?
Dagen har för mig varit som de flesta dagar, ganska angenäm faktiskt, men ändå är humör och livsgnista så långt ner på skalan som tänkas kan. Ett riktigt lågtryck skulle man kunna säga.
Tack Stora Monsterbarnet för att du invigt mig i denna blogsfär så att jag har ett ställe där jag verkligen kan beklaga mig och kräla mig i stoftet riktigt rejält när så krävs.


Godnatt jord!

Skrivet av Angela Müller den 4 februari 2004 20:02 | Kommentarer (7) | Permalink

3 februari 2004

Det börjar likna något

Efter jobbet tog vi en sväng om Ikea för att köpa en hörnhylla till vår, för tillfället under reparation, hall.
Vi var även en sväng in på Coop för att köpa tre tröskellister (vet faktiskt inte om det heter så men det är det bästa ord jag kan komma på) för att snygga till avslutet vid tre av dörrarna av parketten. Dessa dörrar går ut mot hallen och kan alltså inte fixas med vanlig smyglist.

Väl hemma så har jag målat "mina" 36 meter brädor, läs dörrfoder, med den riktiga färgen. Förhoppningsvis ska det räcka med en målning med slutfärgen.

Sedan var det dags för nya hyllan att komma på plats i ett annars helt obrukligt hörne. På den hamnade våra fina elefanter inköpta på Thailandsresan samt en del små pryttlar i kristall som jag köpte när jag var i Prag.
Resten av våra små reseklenoder har också blivit uppsatta på väggarna så det börjar, precis som rubriken antyder, att likna något.

Vi ska titta ut, när tid för det gives, ny taklampa samt eventuellt någon eller några vägglampor. Det innebär i och för sig ett evigt trampade i lampaffärer innan vi hittar något vi vill ha men tills dess får den nakna glödlampan i taket duga.

Skrivet av Angela Müller den 3 februari 2004 23:02 | Permalink

2 februari 2004

En andra lärdom för dagen

Riktigt mysig musik på cd-spelaren, en kanna kaffe samt en stor krans vetebröd med blåbär som fyllning, från frysen, kan göra underverk!
Nu är det nylagda parkettgolvet i vår, för tillfället under reparation, hall klart!
Med golvlister och allt!

Vad lär man då månne av detta? Jo, gör miljön bra och Maken tar ner månen för en om så vore. Men i dag nöjde jag mig med att han fick på dom fina boklisterna :-)
Man inser först då hur himla fint det blev!

Skrivet av Angela Müller den 2 februari 2004 22:02 | Kommentarer (2) | Permalink

15 X 2,40 meter

Ja, det inser vilket mattegeni som helst att det blir 36 meter!
Japp, 36 meter brädor (fast Maken benämner det som dörrfoder, bhha märkvärdigt ska det vara) har jag nu grundmålat. Skoj är det inte men jag tackar gudarna för att vi har ett stort allrum där jag pallat upp två benbockar med två längsgående brädor och där jag målat alla 36 brädorna. Dom ligger nu i sin allsköns ro för att torka (utan några som helst skrupler för att det skulle se rörigt ut - nejdå) på samma fiffiga ställning så att jag i morgon kan angripa med den antikvita färg som också så småningom ska pryda de sex dörrarna.
Pust och suck men det tänker vi inte på nu....

Jag tänker inte nämna med ett ord att Maken som varit ledig HELA dagen inte gjort ett smack vad gäller renorveringen. Nej, inte ett ord tänker jag säga. Och detta medans Hustrun tillbringat dagen på jobbet och bidragit till familjens försörjning och som i sin (livliga) fantasi sett framför sig en fix färdig hall, vid hemkomsten efter dagens slit, med boklister som skulle göra den där sista pricken över i:et.

Han, dvs Maken, skyller på att han tömt diskmaskinen, bäddat, varit på banken, samt värmt den middag som Hustrun gjort färdig innan och därefter resten av dagen, läs åtta timmar, ägnat sig åt skönhetssömn som inte har hjälpt ett dugg!
Tömma diskmaskin, bädda och gå till banken samt äta kan ha tagit högst en timma! Och inte har han, dvs Maken, blivit ett uns vackrare än i går :-)

För att då anknyta till Enkelriktat av Niklas Johansson (vars blog jag med glädje läser) att man lär sig något varje dag så kan jag bara hålla med!
I dag har jag lärt sig att man kan inte lämna Maken utan synhåll för då gör han precis allt annat än det man hade förväntat sig!
(Fast å andra sidan är jag inte förtjust i att tömma diskmaskinen).

Skrivet av Angela Müller den 2 februari 2004 19:02 | Kommentarer (2) | Permalink

1 februari 2004

Golvet färdigt

Ja, det var det faktiskt redan vid 15-snåret i eftermiddags men vi kastade oss i bilen och åkte i väg till byggmarknaden för att köpa nya lister (jag vann!) och dito dörrfoder.

Nu när vi kom hem så deklarerade Maken att han var hungrig så Hustrun kastar sig hejdlöst in i köket för att reda den duktige hantverkaren en måltid.

Av erfarenhet vet jag att det inte blir mer renverat i dag. Efter maten klarar Maken inte mer än att låta den smälta och ska jag vara riktigt ärligt så orkar vi nog inte mer i dag ändå.

Hallen är jättefin, verkligen fin och när listerna i bok kommer på plats blir det som en dröm - det är jag säker på.
Inte bara för att dom kostade 1700 pengar!

Skrivet av Angela Müller den 1 februari 2004 19:02 | Kommentarer (2) | Permalink

Tjejer skottar snö bättre än höns

Ja, så har jag då lyckats åstadkomma den första repan på vår bil och som rubriken antyder hände detta när jag var ute skottade undan nattens leverans från Kung Bore.

MAKEN tog det som en MAN!
Han sade faktiskt så här:
- Jag undrade just vem av oss som skulle åstadkomma den första repan.

PHEW! Det går ju inte att ha en irriterad make som ska koncentrera sig på att lägga parkett :-)

Skrivet av Angela Müller den 1 februari 2004 11:02 | Permalink