« Riktigt navlad? | Huvudsidan | Lifetime »
27 november 2007
På begäran av David
MIN KÄRE ARBETSKAMRAT DAVID önskade få receptet på den chevrelasagne som jag gjort ett antal gånger och även fotat och bloggat om. Senast gjorde jag den till Oskar som födelsedagsmiddag...
Du behöver:
500 gram lammfärs (men jag har gjort den med både kycklingfärs och vegfärs med gott resultat så välj den färs du föredrar)
Olivolja
Gul lök (1 styck)
4 vitlöksklyftor
1 tsk timjan (jag brukar ta färsk men det går bra med torkad)
1 msk tomatpuré
4 msk chilisås
2 dl buljong (kött om du äter kött annars grönsaksbuljong eller örtbuljong)
salt och svartpeppar
2 stora aubergiiner
2 burkar creme fraiche
200 gram chevreost
Eftersom jag oftast gör den här rätten i långpannan så dubblar eller tredubblar jag receptet.
Sätt ugnen på 225 grader. Bryn färsen i olivolja i en stekpanna under några minuter. Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Lägg lök och vitlök i färsen och rör om. Tillsätt timjan, tomatpuré, chilisås och buljongen. Låt koka i 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar
Skär auberginerna på längden i plattor.
Blanda creme fraiche och smulad chevreost i en skål och smaka av med salt och svartpeppar.
Fördela färsen i botten på en ugnsfast form. Täck med aubergineplattor och ett lager ostcreme. Lägg på ytterligare ett lager färs och toppa med aubergineplattor och ostcreme. Grädda i ugnen i cirka 30 minuter. Servera med en god tomatsallad.
Smaklig måltid...
Jag har hittat recptet i I receptboken GI In The City...
Skrivet av Angela Müller den 27 november 2007 21:51
Kommentarer
Det låter supergott! Och jag har ju sett bilderna förr, så jag vet ju att den ser supergod ut också! :-D
Skrivet av: Bim den28 november 2007 21:08
Bim> Det är ju det som är det värsta ;-) Men det är ett GI-recept så...
Skrivet av: Angela den28 november 2007 21:36