« SuperDuperRoligt | Huvudsidan | Oj, det är redan måndag ju »

11 oktober 2008

Altanbygge och middag ;-)

WOFFEGUBBEN HÅLLER NU PÅ MED INNERVÄGGEN som ska beklädas med plywoodskivor som sedan, så småningom, ska bli strukturvägg...

1_innervagg1.jpg

Medan jag förbereder middagen och pysslar med lite annat som tvätt och plock...

2_forberederdagens.jpg

Det vankas chevrèlax i det Müllerska hemmet i dag...

3_halvagetosten.jpg

Efter att jag mosat ihop getosten och hällt i soltorkade tomater skurna i små bitar blandas det med cremé fraiche...

4_blandarmed.jpg

Getoströran placeras ovanför laxfiléerna innan formen åker in i ugnen...

5_strykerpa.jpg

Laxen ska sedan serveras ihop med sallad...

8_litesalladtill.jpg

Och kokta grönsaker...

9_koktagronsaker.jpg

Och minsann är inneväggen nästan klar så då blir det lagom att bryta för lite middag...

7_innevaggenuppe.jpg

Chevrèlax

Olivolja
700 gram laxfilé
salt och vitpeppar
150 gram chevre (getost)
1 burk creme fraiche
5 soltorkade tomater
1 msk finhackad färsk dragon
2 msk sesamfrön

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsäker form med lite olivolja. Lägg
laxfilén i formen och strö över salt och peppar.

Smula chevren i en skål och blanda med creme fraiche. Hacka soltorkade
tomater och dragon fint och blanda ner i ostcremen. Smaka av med salt och
peppar.

Bred blandningen över laxfilén och toppa med sesamfrön. Ställ in i ugnen ca
20 minuter.

Jag brukar servera ovanstående med kokta grönsaker och en krispig sallad.

Smaklig spis!

Receptet är hämtar ur...

6_recepthamtat.jpg

Skrivet av Angela Müller den 11 oktober 2008 19:51

Kommentarer

MMmm, det låter gott! Ska nog testa vid tillfälle :-)

Skrivet av: Snurran den11 oktober 2008 20:55

Snurran> Ja, det är ju ganska snabblagat och lätt och lax har man ju för det mesta hemma i frysen... *Kram*

Skrivet av: Angela den11 oktober 2008 21:08

Låter väldigt, väldigt gott! :-)

Skrivet av: Bim den11 oktober 2008 22:40

Bim> Det är jättegott om man gillar lax och fårost ;-) *Kram*

Skrivet av: Angela den11 oktober 2008 23:36

Post a comment




Remember Me?