« augusti 2009 | Huvudsidan | oktober 2009 »

30 september 2009

Om någon

NU MOT FÖRMODAN SKULLE UNDRA OM JAG RYMT med en loppcirkus efterom jag inte uppdaterat bloggen så är svaret nej... Men det händer inte så mycket som är av intresse så då väljer jag inte skriva. Det är mest gymmet och det kan ju vem som helst ledsna på att läsa om...

I går var blev det först 40 minuters uppvärmning på crosstrainern innan cirkelpasset tog vid och som sedan togs vid av spiningpuls-passet. Därmed är faktiskt kvällen till ända - så är det bara. Och eftersom min klocka ringer 04.15 så krävs det någorlunda tidig sänggång - och vad finns då att skriva om?

Nu vill jag inte påstå att jag kommer särskilt tidigt i säng alla veckans kvällar för det krävs en del packning av väskor och en del tvättning av träningskläder men vem vill läsa om det.

I morse blev det åttan stavgång i Skatås och när vi startade var det en minusgrad. I dag hade jag dock fått med mig vantar ;-) I går höll jag på att frysa fingrarna av mig och då var det ändå nollgradigt...

Nåja, i kväll har jag "bara" styrketränat och det får vara nog för planen ändå ett löppass till morgonen såvida det inte regnar för mycket för då sviktar herrn i huset. Jag är ju inte gjord av vare sig socker eller papper så mig gör det inte så mycket ;-) Vi får se hur det blir med den saken.

På kvällen är det sedan inbokat ett spinningpass och fredag blir det total vilodag från all träning. På lördag också för den delen för då ska vi åka till Malmö ;-)

I morgon börjar vi, några kolleger och jag, att stega oss sakta men säkert mot Berlin ;-) Vi har anmält oss till en tävling där man varje dag reggar sina steg och tävlar mot andra lag. Det ska bli lite kul men som jag nämnde ovan lär jag inte prestera så mycket de första dagarna då ;-) Jag får sätta mitt hopp till dom andra i laget och komma igen under nästa vecka...

Nu längtar jag till att få komma till Malmö och krama om nära och kära. Det var så länge sedan sist - känns det som om i alla fall ;-)

Skrivet av Angela Müller den 30 september 2009 20:09 | Kommentarer (0) | Permalink

29 september 2009

Minus

NU BÖRJAR DET...vi fick skrapa bilen i morse. Nollgradigt när vi for och bara en plusgrad när vi landade i Skatås. Stavgång stod på schemat och det var med nöd och näppe att jag fick upp ångan på fem kilometer ;-)

Men, jag har sagt det förut och säger det igen. Det är inte alla förunnat att få se dagen andas upp så fint som man upplever det där. Det blir en fin dag och solen glimrade redan innan vi kom till "mål".

Jag tog mig några minuter i bastun i dag och i den finns ett fönster där man kan blicka ut över området. Så himla vackert att se solen i antågande och en svagt röd himmel och att sedan njuta av den goa värmen - ja, det kallar jag livet!

Skrivet av Angela Müller den 29 september 2009 08:09 | Kommentarer (2) | Permalink

28 september 2009

Tror inte det är sant...?

VI HAR PRATAT OM DET I FLERA ÅR... Och nu är det bokat och klart! Fixat av Steffanie. 13-20 mars 2010 kommer vi att befinna oss på Training Camp ;-)
Som ser ut så här...

Ska bli så himla kul, svit med havsutsikt bokat ;-)

Men för att landa en stund till på jorden så blev det i dag styrka på gymmet. Ingen motion efter för den klarade jag av i morse så jag var hemma innan 20 ;-)

Kvällen har sedan ägnats åt att packa Skatåsväskorna samt gymväska för morgondagens cirkelträning samt spinning ;-)
I Skatås i morgon blir det stavgång om inget annat kommer emellan...Och den gamle ska med ;-)

Vi gjorde ett tappert försök att se någon amerikansk film som handlade om Rio men fick ge upp för något skummare har jag inte varit med om. Skulle nästan misstänka att Bergman varit medregissör ;-)

Så nu blir det spikmatta och sömn om jag nu kan somna med tanke på Training Camp:en...?

Skrivet av Angela Müller den 28 september 2009 22:09 | Kommentarer (3) | Permalink

Steg för steg vecka 39

SÅ KOMMER DÅ VECKANS STEG med tre riktigt dåliga stegdagar (fredag-söndag) kan det inte bli mer än så här ;-)


Måndag 21 367
Tisdag 30 222
Onsdag 11 025
Torsdag 28 953
Fredag 10 616... (planerad vilodag)
Lördag 6 551... (oplanerad vilodag)
Söndag 9 314

Det ger en total på 118 048 och ett dagligt snitt på 16 864 steg.
Jag cyklade visserligen en tre-milare på söndagen men det ger tyvärr inga steg ;-(

Den samlade bilden av veckans träning, kan man som vanligt beskåda på Funbeat...

Skrivet av Angela Müller den 28 september 2009 09:09 | Kommentarer (0) | Permalink

Tur jag inte kollade

JAG LÅG LITE FÖR LÄNGE på spikmattan så jag blev sen i starten för löpträningen som i dag fick ske på hemmaplan. Men inget ont utan att det för något gott med sig - jag hann aldrig kolla vad det var för väder innan. DET ÖSREGNADE...

Jag sprang upp till spåret och insåg att det tyvärr var för tidigt för belysningen tänds inte förrän 06.00 ;-(
Men jag improviserade och sprang tillbaka en bit och sedan mot Annersjön där gatubelysningen tog slut sedan vek jag av en annan väg och sprang den så länge som det fanns belysning ;-)

Åter en vända upp mot spåret som nu hade tänts men insåg att jag inte skulle hinna ett varv också så där vände jag och sprang hem igen.

En bra tur och ett tag, det gick förstås över, kändes det som om jag skulle kunnat springa hur långt som helst ;-) Regnet avtog också efter en stund så hela vägen hem var det i alla fall regnfritt.

Träning: Löpträning hemma i Gråbo
Totaltid: 01:12:54
Maxpuls: 124
Medelpuls: 114
Procent av maxpuls: 76
Procent av medelpuls: 70
Tid över pulsintervallet: 00:00:00
Tid under pulsintervallet: 00:11:04
Tid inom pulsintervallet: 01:01:50
Distans: 8,68 km
Max hastighet: 9 km/h
Medel hastighet 7,1 km/h
Förbrukade kalorier: 606

Precis när jag kom hem 06.30 var Woffegubben på väg till bilverkstaden för att lämna in bilen.
Jag kastade mig förstås i duschen och sedan med ilfart ner till bussen...


Skrivet av Angela Müller den 28 september 2009 08:09 | Kommentarer (0) | Permalink

27 september 2009

I bland undrar man

EFTERSOM JAG KÄNDE MIG lite rastlös och hade klarat av alla "tråkiga" uppgifter såsom att betala månadens räkningar, klippt gräset och röjt runt i tvättstugan så kollade jag med Woffegubben om han hade tid med en cykeltur? Woffe höll på med gaveln och tätade men ansåg att det skulle ta så lång tid innan han blev klar att det var kört.

Sagt och gjort jag gav mig av på egen hand ;-)

Började med att köra ut på banvallen mot Björnboholm och hade sedan tänkt mig svänga av mot Burhult och pussasjön för att sedan komma ner vid scoutstugan, spåret och Gråbo. Har kört den rundan några gånger men tvärtom och det rör sig om cirka två mil.

När jag kom till Björnboholm svängde jag höger i stället för vänster och minsann...här har vi bort i snart trettio år och det finns oupptäckt mark. Visserligen bara en liten udde ut mot Mjörn men så fint. När jag kom upp på höjden och inte kunde cykla längre för att husen tog vid och skapade ett naturligt stopp så stannade jag till och tog några foton på dessa husägares utsikt över Mjörn...

1_bjornboholm1.jpg

1_bjornboholm2.jpg

3_bjornboholm3.jpg

Nästan så att man förstår det ljuva tonerna till En afton vid Mjörn ;-)

När jag kom ner igen följde jag skylten "Strandpromenad" och till en början gick det att cykla men sedan fick jag leda den...

4_strandpromenaden.jpg

Sedan följde jag då ursprungsplanen som var att svänga vänster upp mot Burhult och Pussasjön och jag kunde ana på långt håll att det var skogsavverkning på lukten av nyfällda träd...

5_kandelukten.jpg

Jag stannade till en minut för återhämtning, det är bara uppför hela vägen, vid Pussasjön...

6_stannartill.jpg

7_vidpussasjon.jpg

Sedan bar det av igen. Jobbigt på grund av alla uppförsbackar och grusväg men så himla vackert att cykla "mitt i skogen" så döm om min förvåning när jag ser detta mitt ute i ingenstans...

8_mittuteiingenstans.jpg

Jag blev tvungen att ta mig fram för att konstatera att det verkligen var vad jag trodde - och det var det?

9_serratt.jpg

Massor av bröd... Jag gissar att det är till skogens djur som någon ömsint bagare har lämnat av. Kanske Gråbo´s Nya Bagare?

När jag sedan kom till "vägskälet" där jag kunde kört hemöver förbi scoutstugan och förbi vårt joggingspår för att slutligen vara hemma igen flög fan i mig. Jag fortsatte rakt fram och ska jag vara ärlig så kände jag under ganska lång tid att jag inte hade koll på vart jag var. Men jag kom så småningom fram till "stora vägen" som visade skylten Lerums kommun åt det håll jag cyklade och Ale kommun åt det motsatta så jag fortsatte ;-)

Nu är jag hemma igen och det blev en tur på dryga tre mil ;-)

Återstår middag som är rester från i går och står i ugnen för påvärmning och sedan blir det förmodligen slapp vid dumburken.
Jag har bara en väska att packa inför morgondagen och det är gymväskan. Det blir nämligen inget Skatås då bilen ska in för service 07.00 ;-(
Jag har inte bestämt om jag tar en tur här hemma vid i stället eller hur det blir? Men jag borde eftersom det blev två vilodagar i sträck det här veckoslutet...Den som lever får se!

Skrivet av Angela Müller den 27 september 2009 17:09 | Kommentarer (5) | Permalink

Rastlös...

FÖR DET FÖRSTA SOV JAG halva förmiddagen! Vaknade inte förrän 09.30 - vilket i och för sig var skönt men inte är bra för mig då jag får lite ångest av att stiga upp så sent och missa dagen. Nåja, nu blev det som det blev när det inte blev som det skulle ;-)

Jag började dagen med att betala månadens fakturor och det var inte kul den här månaden om det nu är det någon månad ?! Men att Thailandsresan skulle betalas just nu gjorde ju inte saken bättre men å andra sidan känns det ju bra - fick någon tag i detta svammel ;-)

Gräset...detta eviga gräs som är så tråkigt att klippa fick sig också en omgång och det är bara att konstatera - hösten är här...

2_hostrott.jpg

3_hostgult.jpg

Fast en "blådåre" glädjer oss ännu...

1_bladare.jpg

Skrivet av Angela Müller den 27 september 2009 13:09 | Kommentarer (2) | Permalink

26 september 2009

I goda vänners lag

I DAG VAR DET EVENEMANG I GRÅBO Med stooora bilar som våra goda vänners, Veronica och Tobias, son älskar. Det var ju ett allldeles utmärkt tillfälle att få träffas och umgås en stund...

Nåja, dottern var inte helt missbelåten heller...

1_hannakor.jpg

Lite fika sitter ju alltid på sin plats...

2_fikagrabothorphy.jpg

Woffegubben förededrar våffla med kaffe som ä ri ett annat tält...

4_fikamedvaffla.jpg

Den lilla Hanna var inte nödbedd fastän vi inte setts sedan hon var bebis...

5_intenodbeddhanna.jpg

Mycket bilar var det och stora var dem men det var även lite underhållning...

6_unferhallning.jpg

7_mangaskonheter.jpg

När vi gått några rundor för att inget missa ;-) så drog vi oss hemöver för lite förtäring. Och Woffegubben och jag gick upp på vinden och hittade lite för dom små (och stora)...

10_briosjarnvag.jpg

Efter avnjuten middag hjälper Isac mig med efterrätten...

11_hjalpmedafteratt.jpg

Och sedan, till barnens stora förtjusning, kör Woffe med flygplanet...

12_woffeflyger.jpg

Minstingen var go och gla trots utebliven middagsömn...

13_gladhanna.jpg

Hoppas nu hemfärden gick bra med små som varit så ljuvliga hela dagen...

Skrivet av Angela Müller den 26 september 2009 16:09 | Kommentarer (7) | Permalink

24 september 2009

Dagen och kvällen i motionens tecken

I KVÄLL, SOM VANLIGT PÅ TORSDAGAR, var jag inbokad på spinning. Jag hann värma upp en stund på crosstrainer innan och jag körde ganska tungt på den i dag. Mycket motstånd men inte så fort ;-)

På spinningen körde hon slut på oss rejält och det är omöjligt att inte bli påverkad av hennes entusiasm ;-)

Träning: Crosstrainer, uppvärmning
Totaltid: 00:40:03
Maxpuls: 120
Medelpuls: 103
Procent av maxpuls: 73
Procent av medelpuls: 63
Förbrukade kalorier: 263

Träning: Spinning, intensiv
Totaltid: 00:52:18
Maxpuls: 134
Medelpuls: 104
Procent av maxpuls: 82
Procent av medelpuls: 63
Förbrukade kalorier: 353

Det var min kväll ;-)

Skrivet av Angela Müller den 24 september 2009 20:09 | Kommentarer (0) | Permalink

I ösregn...

SPRANG VI ÅTTAN I MORSE I SKATÅS - inte så där kul att springa i regnjacka, varmt och blött ;-(

Totaltid: 01:05:31
Maxpuls: 135
Medelpuls: 122
Procent av maxpuls: 82
Procent av medelpuls: 74
Tid över pulsintervallet: 00:00:00
Tid under pulsintervallet: 00:04:27
Tid inom pulsintervallet: 01:01:04
Distans: 8 km
Förbrukade kalorier: 616

Men himla gott att ställa sig i en varm dusch efter ;-)

Skrivet av Angela Müller den 24 september 2009 08:09 | Kommentarer (0) | Permalink

23 september 2009

Nä...

DET BLEV INGEN LÖPTRÄNING för mig i morse. Woffegubben ville ju som bekant ha ytterligare en vilodag så jag hade väl ambitionen att i alla fall fall ranta omkring här hemma vid då i stället. Men när klockan ringde 04.30 ställde jag helt enkelt om den. Det betyder mycket för mig att vi är två som puschar varandra, det insåg jag när jag inte kunde övertala mig själv i morse. ;-)

Så jag somnade om och sov så himla gott till det var dags för spikmattan för den vill jag inte missa ;-)
Detta kommer att ge ett katastrofalt dåligt antal steg i dag men...

På väg hem från jobbet stannade vi till vid systembolaget och Woffe tycker antagligen att det var för länge sedan jag dokumenterade i bloggen med bilder så han tog över den rollen i dag ;-)

1_parkera.jpg

2_systemet.jpg

Woffe släppte av mig vid gymmet och i dag var det styrketräning som gällde. Det blev den sedvanliga "enochhalvtimman" men jag hade glömt pulsbandet så jag har inte några djupare analyser att göra nu i kväll ;-)

Det blev inte ens motion efter vilket det borde blivit med tanke på att jag inte gjorde någon löprunda i morse...Men vi hade bestämt att Woffe skulle hämta mig 20.00 och då fanns inte ens tiden...

3_gymmet.jpg

Nu ska jag packa Skatåsväskorna (i morgon bitti klarar han sig inte undan längre) och gymväskan för spinning på kvällen och sedan blir det som vanligt spikmattan och sedan lite välbehövlig sömn ;-)


Skrivet av Angela Müller den 23 september 2009 21:09 | Kommentarer (0) | Permalink

22 september 2009

Som vanligt...

HAR JAG TILLBRINGAT KVÄLLEN på gymmet...Crosstrainer som uppvärmning, cirkelträning och spinning puls...

NU ska jag förbereda för morgondagen och sedan blir det...som vanligt...spikmatta ;-)

Skrivet av Angela Müller den 22 september 2009 21:09 | Kommentarer (3) | Permalink

Det fick bli

STAVGÅNGSRUNDA PÅ HEMMAPLAN i dag eftersom Woffegubben ville ha sovmorgon och behövlig vila för sina knän som kändes rejält utmattade i går efter löpfemman i Skatås.

Så jag drog i väg själv upp till spåret och en vända runt spåret och sedan hem igen.

Träning: Stavgång
Totaltid: 01:26:35
Maxpuls: 121
Medelpuls: 103
Procent av maxpuls: 74
Procent av medelpuls: 63
Distans: 8,83 km
Max hastighet: 6,8 km/h
Medel hastighet: 6,1 km/h
Förbrukade kalorier: 579

Det duggregnade hela tiden men redan 05.30 var det 14 grader varmt och man är ju inte gjord av varken papper eller socker så...

Skrivet av Angela Müller den 22 september 2009 09:09 | Kommentarer (4) | Permalink

21 september 2009

Trots allt

AV NÅGON ANLEDNING har jag frusit hela dagen...och när jag tog en snabbis ut på lunchen blev jag ännu frusnare.

Så att känna någon större livsglädje över att åka raka vägen till gymmet efter jobbet var väl så där...om man säger så.

Men, som vanligt när jag värmt upp och kommit i gång så blir det bara så himla bra - varje gång! Är det inte märkligt att det kan kännas så motigt i bland och när man väl kommer i gång so what!

Träning: Styrketräning
Totaltid: 01:25:08
Maxpuls: 137
Medelpuls: 93
Procent av maxpuls: 84
Procent av medelpuls: 57
Förbrukade kalorier: 388

Sedan vi började motionsträna på morgonen i Skatås har jag inte lagt så mycket energi på just den varianten på gymmet - någon måtta får det ju ändå vara ;-)
Men i dag hade jag några minuter till godo så det blev intervallträning på crosstrainern - en kort stund.

Träning: Intervall på crosstrainer med en minut maxpuls och en minut aktiv vila
Totaltid: 00:20:04
Maxpuls: 135
Medelpuls: 121
Procent av maxpuls: 82
Procent av medelpuls: 74
Förbrukade kalorier: 190

Och nu har herrn i huset, läs Woffegubben, antytt att han vill ha vilodag från Skatås i morgon för sina knän...Jag får se hur jag gör då - hade ju ställt in mig på stavgång men jag kanske tar den på hemmaplan i stället då och låter "den gamle" få sova ;-)
Den som lever får se?

Annars är det cirkelträning och spinning puls i morgon kväll på gymmet...Om jag nu hinner eftersom cirkelträningen startar redan 17.40. Får kasta mig på tåget i tid så funkar det men annars, om jag ska invänta Woffes slut på dagen, så är jag inte där förrän tidigast strax före 18.00. Planering på hög nivå ;-)

Skrivet av Angela Müller den 21 september 2009 20:09 | Kommentarer (0) | Permalink

Morgonens femma

VI STARTADE ALLTSÅ DAGEN med ett löppass i Skatås - nästan tradition numera ;-)

I dag blev det femman...
Träning: Löpträning
Totaltid: 00:39:06
Maxpuls: 138
Medelpuls: 125
Procent av maxpuls: 84
Procent av medelpuls: 76
Tid över pulsintervallet: 00:00:00
Tid under pulsintervallet: 00:02:45
Tid inom pulsintervallet: 00:36:20
Distans: 5 km
Förbrukade kalorier: 392

Woffegubben sackade efter vid ungefär halva sträckan så när jag kom i mål tog jag en powerwalk för att möta upp honom. Det blev en bra nedvarvning så att pulsen kom ner i normalläge igen. Det var Wofes knän som protesterade lite - men jag är inte förvånad för femman är tuff med mycket långa och sega uppförsbackar samt förmodligen lika många nedför. Det är nog nedför som frestar på knäna mest så då tog han lite lugnare.

Träning: Nedvarvning via powerwalk
Totaltid: 00:06:13
Maxpuls: 114
Medelpuls: 103
Procent av maxpuls: 70
Procent av medelpuls: 63
Tid över pulsintervallet: 00:00:00
Tid under pulsintervallet: 00:00:00
Tid inom pulsintervallet: 00:06:13
Distans: 1 km
Förbrukade kalorier: 41

Därefter stretchade vi och duschade innan det bar av till jobbet ;-)
Härliga Skatås - om inget oförutsett inträffar så blir det åttan stavgång till morgonen...

Detsamma gäller gymmet i kväll då jag har inplanerad styrketräning. Förra veckan blev ju inte riktigt som jag hade tänkt då fredagens styrkepass gick åt pipsvängen. Min tanke är annars att få till tre styrkepass i veckan, två spinning också då morgonträningen förstås. Men av erfarenhet vet jag ju att det är sällan det blir som man tänkt sig men det hindrar ju inte att man har planer ;-)

Skrivet av Angela Müller den 21 september 2009 08:09 | Kommentarer (0) | Permalink

20 september 2009

Steg för steg vecka 38

SÅ VAR DET DAGS IGEN -njae, dåligt är det väl inte men kunde trots allt varit bättre ;-)

Måndag 16 415
Tisdag 25 914
Onsdag 22 966
Torsdag 33 284
Fredag 17 700
Lördag 5 408... (planerad vilodag)
Söndag 25 123

Det ger en total på 146 810 och ett dagligt snitt på 20 973 steg.
Bara en gnutta bättre än förra veckan ;-)

Den samlade bilden av veckans träning, kan man som vanligt beskåda på Funbeat...

Skrivet av Angela Müller den 20 september 2009 21:09 | Kommentarer (2) | Permalink

Dagens middag...

MAN TAGER VAD HAVER - det sa redan Kajsa Wargh...

I vårt fall blev det några grabbanävar skogschampinjoner...

1_skogisar.jpg

Som skivas och smörsteks...

2_somskivas1.jpg 2_ochsteks2.jpg

Några grabbnävar med spenat och gul lök skivas och steks...

3_ochlokskivas.jpg
4_somsteks1,2.jpg 4_somsteks2.jpg

Woffegubben "åker på" paprikan...

5_woffeskar.jpg

Som också får ta vägen om stekpannan och en gnutta smör...

6_somocksastekt.jpg

Fläskfilé ansas från synligt fett och stekts i medaljonger...

7_flaskfileansas.jpg 7_steks2.jpg

Det kokas lite fullkornspasta a la dente som fylls i botten på en ugnssäker form och täcks med fläskfilén...

8_flaskfilenlaggspa.jpg

Keso, Västebottenost (som betingar ett pris värre än guld per kilo) blandas med färdig ostsås i lök- svam- och paprikaröran...

8_kesovasterbottenoostsas.jpg

Som sedan får täcka formen med pasta och fläskfile´och åker in i ugnen...

9_roranpa.jpg 9_iniugnen2.jpg

Som sedan, förstås, serveras på altanen...

10_serverassedan.jpg

Nu ska här packas...väskor inför morgondagens bravader...

Skrivet av Angela Müller den 20 september 2009 20:09 | Kommentarer (8) | Permalink

Borde kanske köpa en lott ;-)

MIN VÄCKARKLOCKA ringde 07.30 i morse och då spikadmattade jag mig cirka 45 minuter innan det var dags att "stiga upp på riktigt". På med kaffekokaren, stekte några ägg och gjorde matsäck för dagen begivenheter. Och solen sken som en tok - en sådan höst vi haft fram tills nu - det är nästan så man inte tror att det är sant.

Vid tio-snåret parkerade vi på Skatås med avsikt att stavgå milen i dag. Tyvärr var det inte lika soligt i stan som vi hade hemma i Gråbo men man anade den där ovan på molnfri höjd så...
Vi har pratat om att vi skulle gå milen men det får ju nästan bli en dag då man är ledig för att hinna. Dessutom så är den inte elupplyst så innan jobbet är uteslutet på grund av mörker ;-)

Jag njuter lika mycket varje gång jag är här men lite extra i dag då det var ljust. Då inser man att man noterar mer än när det är lite halvskumt som det är på morgonen innan jobbet ;-)

1_lustigt.jpg

2_cigarrer.jpg

När vi hamnade på otrampad mark, till en början startar dom flesta spåren på samma sträcka, så bestämde vi oss för att det var dags för...

3_dagsfor.jpg

För frukostfika då ingen av oss kände för den innan avfärd...

4_frukostfika.jpg

Och ja, det är julservetter till stektäggmacka, tomat och kaffe ;-)

Vi stavar snart iväg igen...

5_hmmm.jpg

Och får oss en och annan naturupplevelse så klart...

6_naturupplevelse.jpg

När vi hade gått 6 km av milen busade vi till det lite och avvek för Lilla Delsjörundan...

7_busartilldet.jpg

Som gav oss tre och en halv km till i benen ;-) Precis innan vi kom på milspåret igen stannade vi till, med utsikt över Delsjön, och fick i oss nästa fika samt telefonerade till vår förstfödda som har födelsedag just i dag och grattade...

8_lunchfika.jpg

När vi närmade oss slutet ville Woffegubben äntra upp till Brudarmossen för att få njuta lite av utsikten och det var OK ;-) Då hade solen också brutit igenom molnen och det var så himla varmt och gott.

En bra dag - måste jag säga för när vi var på väg hem så kom regnet men då satt vi i bilen ;-)

Totaltid: 03:04:27
Maxpuls: 132
Medelpuls: 96
Procent av maxpuls: 80
Procent av medelpuls: 59
Distans: 14 km
Förbrukade kalorier: 964

Nu ska jag påbörja dagens middag och "Den gamle" skulle sträcka ut sig, som han uttryckte saken, och sover nu gott och lugnt som ett barn ;-O

Skrivet av Angela Müller den 20 september 2009 16:09 | Kommentarer (4) | Permalink

19 september 2009

Mattad

EN TIMMA SPIKMATTA med god musik - nu sängen. I morgon milen i Skatås...så är i alla fall planen.

En helt fantastisk dag ur alla synvinklar!

Skrivet av Angela Müller den 19 september 2009 22:09 | Kommentarer (0) | Permalink

Latmiddag...

EFTER EN AKTIV DAG SOM DENNA fick det blir lite latmiddag...

33_ochidag.jpg

Som serverades på...

34_blirdet.jpg

Så, just i dag undrar jag...

35_sajagundrar.jpg

Vad man ska ha en dumburk till?

36_vadskaman.jpg

Ingen av oss vill gå in och missa denna ljuvliga afton!

I morgon, som är en annan dag, har vi planerat in lite vandring i Skatås - längtar redan ;-)

Skrivet av Angela Müller den 19 september 2009 19:09 | Kommentarer (2) | Permalink

Ska jag sitta inne och sy?

NÄR ALLT ANNAT...

21_ute1.jpg

Och andra är ute...

22_ute2.jpg

Nädu, jag flyttar ut jag också...

23_jagmed.jpg

24_jagmed2.jpg

Det går precis lika bara att sy upp fem par byxor utomhus - det är bara mindre tråkigt ;-)

25_jagmed3.jpg

Så mitt dåliga samvete blir snart klart...

26_klart.jpg

Nästa aktivitet på agendan är den förhatliga stryktvätten - men...det går ju också att göra utomhus, eller jag både ock...

27_strykninguteinne.jpg

Tack gode gud...eller den sparade slanten som nu är slut...för pensionärskuvösen...

28_strykning2.jpg

Och Woffeguben har flyttat till andra sidan...

29_woffeflytt.jpg

Och nej, han målar inte med Keso ;-)

30_malarmedkeso.jpg

Och jag kan inte låta bli att se trädgården lite så där från ovan...

31_litefranovan.jpg

32_litefranovan2.jpg

Skrivet av Angela Müller den 19 september 2009 19:09 | Kommentarer (4) | Permalink

Att få vakna

UTAN KLOCKA OCH DÄRTILL med morgon som andas upp med sol denna den 19 september 2009 får mig att tänka på samma september för 36 år sedan... Den 20/9 föddes vår vår förstfödda och det var en Brittsommar som det inte finns ord nog för... Jag vågade inte ta ut henne och fick "skäll" av barnmorskan ;-)

1_attfavakna.jpg

Men för att återgå till dagen, det är ju trots allt en dag kvar ;-), så funderade jag över dagens "Att göra". Jag borde åka till gymmet för att ta ett styrkepass - det jag slopade i går...men jag behöver också ta veckans onda samvete - dvs de fem par byxor som hela veckan hängt ihop med symaskinen i allrummet hela veckan...Och när mina stackars orchideer fick vatten sist kan jag inte ens minnas...

2_funderar1.jpg 2_funderar2.jpg

Så, jag vattnar plikttroget medan Woffegubben gör i ordning frukost och kokar kaffe som vi sedan avnjuter i solen på framsidan av trädgården...

3_woffegorfrukost.jpg 3_somviavnjuterute.jpg

Och när jag sitter där och njuter konstaterar jag att hösten är på G men att jag har lagt lite energi på att ha buskar som ger fåglarna lite bär att bygga upp inför vintern...

4_rodabar.jpg

5_vitabar.jpg

6_jarneksbar.jpg

Röda, vita och röda igen samt svarta...

7_svararoniabar.jpg

Och det faktiskt inte riktigt kört ännu - lite blommar ännu...

8_liteblomstergladje.jpg

Bland annat Tidlösan - även om skaran numera minskat ;-)

9_tidlosanbla.jpg

Småblommiga Clematisr är tacksamma - dom blommar hela sommare och långt in på hösten...

10_skogsvit.jpg

Och så klart Höstanemonen...

11-hostanemonoxa.jpg

Liksom Buddlejan...

12_liksombuddlejan.jpg

Rönnen går nog på sista versen men även denna höst kan fåglarna njuta bären...

13_merbaratfaglarna.jpg

Och faktum är att även "utblommat" kan ha sin charm...

14_utblommadeclematis.jpg

16_ekhortensianslut.jpg

Jag hittade en buske med ljuvlig blom som jag inte ens visste att jag hade...

15_intevisste.jpg

Våra goda grannar har slitet hela sommaren med sitt poolbygge så jag tittade in...

17_poolbygge.jpg

Innan jag fortsatte att inventera fåglarnas bär ;-)

18_flerrodabar.jpg

Och kunde då konstera att jag lyckats få en blå Hortensia i år. Det är kinkigt med dom blå då dom kräver riktigt sur jord...

19_baraenbla.jpg

Samt konstatera, då jag ändå hamnat på baksidan av trädgården, att Vidjehortensian är en favorit som blommat så länge nu...

20_vidjenlange.jpg

Skrivet av Angela Müller den 19 september 2009 17:09 | Kommentarer (3) | Permalink

18 september 2009

Nästan vilodag...

VET INTE RIKTIGT VAD SOM HÄNT men jag har förmodligen sträckt mig? Har otroligt ont i baksidan av låren och vaderna. Så det blev inte enligt planen löpträning i Skatås i morse utan vi stavgick i stället femman...

Totaltid: 00:48:13
Maxpuls: 126
Medelpuls: 101
Procent av maxpuls: 77
Procent av medelpuls: 62
Distans: 5 km
Förbrukade kalorier: 300

Nåja, det blev i alla fall något ;-) I kväll hade jag dessutom planerat och packat för styrketräning efter jobbet men så blev det inte heller ;-(

Nu har jag kokat blomkålsmos, broccolimos samt gjort champinjonstuvning - när ska jag lära mig att motstå fräscha grönsaksavdelningar i affären??!

Nu blir det spikmatta och sängen får se om jag tar igen det missade styrkepasset i morgon bitti??

Skrivet av Angela Müller den 18 september 2009 21:09 | Kommentarer (0) | Permalink

17 september 2009

Det blev bra i slutändan

JAG FUNDERADE LITE PÅ HUR jag skulle kunna genomföra spinningen jag bokat mig på i dag eftersom jag hade känningar i vaden på vänster sida. Förmodligen en muskelsträckning sedan löpträningen i går. Det gjorde, för att tala klarspråk, förbannat ont när jag nerför i trappor och för all del även "rakt fram".

Men så tänkte jag att det är lika bra att mota Olle i grind och avbokade alltså inte inom rimlig tid ;-)

Jag värmde först upp med crosstrainer eftersom tiden fanns...

Träning: Uppvärmning crosstrainer
Totaltid: 00:40:02
Maxpuls: 118
Medelpuls: 111
Procent av maxpuls: 72
Procent av medelpuls: 68
Förbrukade kalorier: 319

Sedan blev det då spinning med "vår nya spinningledare" som bara är så himla duktig...

Träning: Spinning
Totaltid: 00:57:26
Maxpuls: 142
Medelpuls: 111
Procent av maxpuls: 87
Procent av medelpuls: 68
Förbrukade kalorier: 441

Hon kör verkligen slut på oss ;-) Och är väldigt noga med att vi använder rätt cykelteknik vilket är bra för då inser jag att jag har en del att lära ;-)

Nu ska jag "bara" packa för morgondagens aktiviteter, alltså Skatåsväska och gymväska sedan blir det spikmatta och sömn ;-)

En bra dag ur motionsmässiga synpunkter sett!!

Skrivet av Angela Müller den 17 september 2009 21:09 | Kommentarer (0) | Permalink

Åttan i morse

DET VAR BARA TRE PLUSGRADER i morse när vi drog i väg mot Skatås. När vi närmade oss stan så var det lite varmare...fyra plus ;-)

I dag var det stavgång och kameran var med...

1_rodhimmel.jpg

2_disigt.jpg

Många långa raksträckor...

3_langarakor.jpg

Och fantastiskt vackert...

4_disigtigen.jpg

Med den röda himlen som speglar sig i det spegelblanka vattnet...

5_himlenspeglas.jpg

Och diset som stiger...

6_disigt3.jpg

Och dagljuset som sakta smyger sig på...

7_borjarljusna.jpg

Halva sträckan...

9_halva2.jpg

...avklarad ;-)

8_halva.jpg

Och skönhet som nästan tar andan ur mig...

10_vackert.jpg

Mannen i mitt liv...

11_mannenimittliv.jpg

...sista bilden...

12_sistabilden.jpg

En underbar start på dagen även om det nu tog lite längre tid när jag hade kameran med ;-)

Totaltid: 01:33:57
Maxpuls: 122
Medelpuls: 100
Procent av maxpuls: 74
Procent av medelpuls: 61
Tid över pulsintervallet: 00:00:00
Tid under pulsintervallet: 00:09:05
Tid inom pulsintervallet: 01:24:52
Distans: 8 km
Förbrukade kalorier: 560

Skrivet av Angela Müller den 17 september 2009 11:09 | Kommentarer (11) | Permalink

16 september 2009

Pulstuppjuck...

I MORSE NÄR VI SPRANG ÅTTAN i Skatås fick pulsklockan tuppjuck igen då den tyckte att jag hade en puls på 213...om så hade varit fallet hade jag inte skrivit detta för att skriva som död låter sig inte göras har jag hört ;-)

Nåväl, det var faktiskt lite tungt i morse att springa men jag sprang, trots det, hela vägen och det i sig gör ju människan glad...

Träning: Löpträning
Totaltid: 01:06:07
Maxpuls: 213
Medelpuls: 129
Procent av maxpuls: 130
Procent av medelpuls: 129
Tid över pulsintervallet: 00:04:42
Tid under pulsintervallet: 00:01:17
Tid inom pulsintervallet: 01:00:07
Distans: 8 km
Förbrukade kalorier: 695

Solen var så vacker när dagen andades upp alldeles innan vi kom i mål - det är en ynnest att få uppleva detta i ett så fantastiskt område som Skatås!

Dagen för övrigt bestod mest att möten fram till lunch och sedan var det full fart tills det var dags att lämna modersskeppet för ett gympass med styrka.

Jag körde bara styrka i dag - alltså ingen motion efteråt. Det i sig gjorde att jag var hemma redan innan åtta som i sig innebar att jag hann tvätta en maskin med träningskläder ;-)

Träning: Styrketräning
Totaltid: 01:16:44
Maxpuls: 137
Medelpuls: 99
Procent av maxpuls: 84
Procent av medelpuls: 60
Förbrukade kalorier: 431

Jag blev hämtad av en trött Flärdtjänstchaufför ;-) Det tar på krafterna med uppstigning 05.00 för att hinna med Skatås innan jobbet. Nåväl, det må vara hänt eftersom det ger så mycket tillbaka!

Nu inväntar jag bara att torktumlaren ska bli klar. Jag har faktiskt dessutom hunnit med att korta av ett par byxor, av sex, som legat alldeles för länge och väntat på min inspiration ;-)
Resterande 5 par får jag ta till helgen...

I morgon blir det stavgång i Skatås och på åttan som är så fin så jag har tänkt mig att ta mig tiden att ta lite kort...om jag nu kommer i håg att få med kameran - lämnar inga garantier ;-)

Skrivet av Angela Müller den 16 september 2009 21:09 | Kommentarer (0) | Permalink

15 september 2009

Det går inte att komma ifrån...

HON ÄR EN AV VÅRA ÄLDSTA VÄNNER och då menar jag inte åldern utan att vi hängt ihop i vått och torrt till och från under snart 40 år...
Våra förstfödda är bägge sjuttiotreor och plikttrogna som bara den. Här fixar Tina med festen...

1_tinafixarodonar.jpg

Visserligen med lite bistånd...

2_medhjalpav.jpg

Födelsedagsbarnet hade fullt upp med att "inte hitta telefonen" när det ringde på dörren ;-)

3_fodelsdagsbarnet.jpg

En av två underbara varelser undrade vad som var på G...

4_enavtvaskoneter.jpg

Monica, dagens huvudperson, ville att vi skulle skåla i champis och jag är ju inte den som är den ;-)

5_detvankaschampis.jpg

Det var ingen lätt uppgift att dokumentara kvällen i motljus...

6_intelattatttafotoimotljus.jpg

Men jag lyckades i alla fall samla bägge två av årets 60-åringar ;-)

7_arets60aringar.jpg

Det bara strömmar till folk och det var himla kul att träffa alla som vi faktiskt inte sett sedan "hon" fyllde 50 ;-)

8_fleranlander.jpg

Och Tina hade gjort allt så himla bra...

9_dagensvardinna.jpg

och faen vet hur det gick till men vi lyckades få huvudpersonen att hamna på en stol till sist...

10_antligenharhonsattsig.jpg

Så klart blir det lite "tekniksnack" - det är oundvikligt...

11_tekniksnack.jpg

När tårtorna ska serveras litar hon inte på "personalen" utan är med och röjer...

12_dagsfortartan.jpg

Jodå, det fanns några ur den yngre generationen med också...

13_barnenvarnojda.jpg

En sådan himla trevlig kväll det blev! Som alltid när vi äntligen får ändan ur vagnen! Tack Tina och Monica och alla gäster för en urtrevlig kväll!

Skrivet av Angela Müller den 15 september 2009 21:09 | Kommentarer (2) | Permalink

Fick duga ;-)

EFTERSOM VI VAR UTE OCH SLARVADE i går...på god väns 60-årskalas så krävde Woffegubben sovmorgon i morse... Så jag fick stiga upp själv och ta min stavgång där hemma vid i stället för i Skatås ;-)

Träning: Stavgång
Totaltid: 01:03:45
Maxpuls: 120
Medelpuls: 105
Procent av maxpuls: 73
Procent av medelpuls: 64
Tid över pulsintervallet: 00:00:00
Tid under pulsintervallet: 00:00:55
Tid inom pulsintervallet: 01:02:50
Distans: 6,54 km
Max hastighet km/h: 6,8
Medel hastighet km/h: 6,2
Förbrukade kalorier: 441

Skrivet av Angela Müller den 15 september 2009 08:09 | Kommentarer (2) | Permalink

14 september 2009

Livet kommer emellan i bland ;-)

I MORSE BLEV DET SKATÅS som sig bör. I dag stod det löpträning på schemat ;-) Det var lite mörkt när vi anlände någon minut efter sex men det ljusnade snabbt.

Totaltid: 00:39:07
Maxpuls: 158
Medelpuls: 125
Procent av maxpuls: 96
Procent av medelpuls: 76
Tid över pulsintervallet: 00:00:06
Tid under pulsintervallet: 00:04:34
Tid inom pulsintervallet: 00:04:34
Distans: 5 km
Förbrukade kalorier: 376

Trodde det skulle vara riktigt tungt i dag eftersom jag löptränade i går också men det gick himla bra och kändes ovanligt bra ;-)

Däremot blir det ingen styrketräning i kväll trots packning av väska...Vår goda vän fyller nämligen 60 i dag och det kan man ju inte missa. Så det blir fest i kväll fast det bara är måndag...

Skrivet av Angela Müller den 14 september 2009 08:09 | Kommentarer (2) | Permalink

Steg för steg vecka 37

SÅ VAR DET DAGS IGEN - veckorna går fort alltså!

Måndag 16 682
Tisdag 27 379
Onsdag 21 380
Torsdag 26 147
Fredag 21 700
Lördag 9 285 (planerad vilodag)
Söndag 19 203

Det ger en total på 141 776 och ett dagligt snitt på 20 254 steg.
En gnutta bättre än förra veckan ;-)

Den samlade bilden av veckans träning, kan man som vanligt beskåda på Funbeat...

Skrivet av Angela Müller den 14 september 2009 08:09 | Kommentarer (2) | Permalink

13 september 2009

Undrar just...

OM DET HÄR UNDERBART, LJUVLIGA FANTASTISKA vädret fortlöper kommer jag med all säkerhet att missa min traditionella höstdepression i år ;-)

Jag vaknade vid åttasnåret och spikade mig en halvtimma innan jag klev upp och började fundera över hur dagen skulle se ut.

I går var det full rulle på Elmia i Jönköping. Om jag hade varit miljonär hade jag förmodligen varit ägare till en husbil nu ;-) Nu är jag ju ingen miljonär även om jag nu håller på att spara ihop till min andra miljon...den första misslyckades ;-)

Så det vara bara att landa med bägge fötterna i köket efter hemfärd samt inköp i speceriaffären på vägen hem. Inköp av råvaror till nästa veckas luncher.

Dessa, luncherna alltså, påbörjade jag sedan och höll på tills det var dags att sova men blev inte klar så jag fortsätter senare i dag...

Men, jag kom i alla fram till i morse att det får bli en löprunda i dag istället för gym. Dels för att det inte går lika mycket tid och dels för att jag kände mig ovanligt utvilad i dag efter min vilodag i går.

Jag tog Hörnmosse/kyrkorundan som jag sedan utökade med att springa bort till "mina kompisar" (hundarna som alltid skäller ut mig) och 8 lyktstolpar förbi deras hus - sedan samma väg tillbaka. Det ger en mil i benen ;-) En underbar löpning i dag - kändes ovanligt lätt i dag...

Totaltid: 01:20:00
Maxpuls: 144
Medelpuls: 134
Procent av maxpuls: 88
Procent av medelpuls: 82
Tid över pulsintervallet: 00:06:14
Tid under pulsintervallet: 00:00:17
Tid inom pulsintervallet: 01:13:29
Distans: 10,05 km
Max hastighet km/h: 9,7
Medel hastighet km/h: 7,5
Förbrukade kalorier: 907

Nu blir det dusch och sedan ska gräset klippas som nu har uppnått liehöjd ;-) Får se om jag klarar av att plöja mig igenom.

Skrivet av Angela Müller den 13 september 2009 11:09 | Kommentarer (2) | Permalink

11 september 2009

Dagens avslut

BLEV TÅG TILL STENKULLEN och därpå rakt "over to the gym" ;-)

Styrka i dag och sedan hoppade jag motionen och gick hem till Gråbo i stället. Nytt personligt rekord ;-) Gick 6,4 km på 1 timma och 2 minuter ;-)

Nåväl, det finns inget att se på dumburken denna nådens fredagskväll trots att vi har m a s s o r av kanaler så när tvättmaskinen är klar blir det nog sängen, spikmatta och en god bok.

I morgon bär det av tidigt till Elmia i Jönköping...

Skrivet av Angela Müller den 11 september 2009 20:09 | Kommentarer (2) | Permalink

Bejublat del två

VI NJÖT FÖRSTÅS AV god mat innan konserten på La Gondola på Avenyn som är en favvo i dessa sammanhang...

1_lagondola.jpg

I väntan på mat blir det lite tjöt...

2_ivantan.jpg

Så god mat och så trevligt så vi fick rusa de få stegen upp mot konserthuset för att inte komma försent ;-)

3_konserthuset.jpg

4_konserthuset2.jpg

Fullsatt...

5_fullsatt.jpg

Anders vill ha garderobsavgift...

6_villha.jpg

Jag har inte ord för den här konserten men det finns ju andra som kan skriva precis så bra som det faktiskt var. Så jag överlåter det åt dem som kan bättre!

Tyvärr är inte bilderna av någon kvalitet alls för det var lillekameran som var med...

Skrivet av Angela Müller den 11 september 2009 10:09 | Kommentarer (0) | Permalink

10 september 2009

Bejublat...

JAG TROR ALDRIG ATT JAG varit på en sådan bejublad konsert innan. Alla tidigare har varit bra men den här var makalös! Och jag är hemligt kär i dirigenten som inte ens hade ett notställ och därmed inga noter - det har jag aldrig upplevt förut!?

En makalös kväll som jag ber att få återkomma till när krafterna har återvänt ;-) Vi fick naturligtvis Flärdtjänst hem...vilket i sig innebär att Flärdtjänstchauffören, läs Woffegubben, kräver sovmorgon i morgon...vilket i sig innebär att det inte blir något Skatås...men det var det värt!

Skrivet av Angela Müller den 10 september 2009 23:09 | Kommentarer (0) | Permalink

Åttan, Bambi och bara sex grader

VI BESTÄMDE OSS FÖR ÅTTAKILOMETAREN löpning i dag. Vi stavgick den i går och ville alltså testa den löpandes också. Den är lite "tråkig" då det mest är slättmark och inte alls så tuff som femman.

I en av de få backarna som finns brötade det helt plötsligt till i buskaget på sidan av spåret och det visade sig vara två rådjur. När vi hade passerat dem stack dom över till andra sidan och strax därefter kom den ena fram och ställde sig på spåret bara några meter framför oss ;-)
Den var inte det minsta rädd utan stod kvar trots att vi närmade oss och strax innan vi var för nära sprang den in till sin kompis som väntade in bit in i skogen.

Nåja, lite spänning blev det trots att terrängen då var mest evigt långa raksträckor...

Totaltid: 01:08:00
Maxpuls: 164 (tror pulsklockan fick tuppjuck)
Medelpuls: 122
Procent av maxpuls: 100
Procent av medelpuls: 74
Tid över pulsintervallet: 00:01:50
Tid under pulsintervallet: 00:06:03
Tid inom pulsintervallet: 01:00:07
Distans: 8 km
Förbrukade kalorier: 635

Lite kyligt i morse men man blir ju varm när man springer ;-)

I går kväll hade jag ju planerat in styrka på gymmet men det är inte alltid det blir som man tänkt sig!
först skulle vi ju hasta hem och hämta en kärra på tappen och lasta på allt skräp som blev "över" i förrådsröjningen förra helgen.
Men...jag satt fast i en MBL-förhandling så Woffe fick åka hem själv och jag kom då alltså senare med buss. Då allt blev ruckat och sent så blev det inget gym för min del. Å andra sidan kom jag i säng skapligt tidigt och det var skönt för jag kände mig lite trött i går.
Jag är lite kinkig om jag inte kommer till gymmet så att jag har gott om tid...

I kväll blir det ingen spinning då det blir annan njutning Göteborgs Symfoniker Symfonikerna, Dudamel & Sarah Chang.

Skrivet av Angela Müller den 10 september 2009 08:09 | Kommentarer (2) | Permalink

Steg för steg vecka 36

KOM JUST PÅ ATT jag glömt redovisa förra veckans steg!

Måndag 16 828
Tisdag 32 038
Onsdag 16 078
Torsdag 30 029
Fredag 17 460
Lördag 10 476 (planerad vilodag)
Söndag 17 065

Det ger en total på 139 974 och ett dagligt snitt på 19 996 steg.
Och eftersom det var månadsskifte denna vecka så blev det totalt för augusti 579 649 steg. Vilket i sig ger ett snitt på 18 698 steg/dag.
Det får man kan kalla acceptabelt med tanke på att det var först i mitten på augusti som jag "skärpte till mig" ;-)

Den samlade bilden av veckans träning som är helt OK den med ;-), kan man som vanligt beskåda på Funbeat...

Skrivet av Angela Müller den 10 september 2009 08:09 | Kommentarer (2) | Permalink

9 september 2009

Och i morse

BLEV DET STAVGÅNG I SKATÅS - vi tog åttakilometaren i dag. Underbart väder och att få se morgonen andas upp sig över Delsjön är inte det sämsta.

Vi velade lite i början innan vi hittade rätt märkning att följa så totalt blev det 1 timma och 27 minuter men räknar man bort "velet" med tolv minuter så hamnar vi på 1 timma och 15 minuter på själva åttakilometersspåret.

I kväll blir det styrketräning dock en aning senare då vi först måste frakta bort allt skräp "som blev över" i lördags när vi städade förrådet för att få in tältgolvet.
Nåja, det blir som det blir. Men tippen har bara kvällsöppet en dag i veckan och endast till 19.00.

Skrivet av Angela Müller den 9 september 2009 08:09 | Kommentarer (0) | Permalink

8 september 2009

Gick ju bra i dag oxå ;-)

EFTER EN DAG MED BLOD, SVETT OCH TÅRAR på jobbet - ja, nästan i alla fall - tog dagen slut...

Spinning Puls inbokad till 18.30 men innan hann jag med en trettiominutare på crosstrainern som uppvärmning. På spinningen körde hon skiten ur oss som vanligt ;-) Å andra sidan var det precis vad jag behövde efter dagens jobb så jag kunde rensa ur hjärnan...

Nu är det tvättmaskinen som ska inväntas, morgondagens väskor packade och klara och sedan är det spikmattan...längtar ;-)

Skrivet av Angela Müller den 8 september 2009 21:09 | Kommentarer (2) | Permalink

Full fart igen...

SKATÅS I MORSE...

Träning: Löpning
Totaltid: 00:39:26
Maxpuls: 142
Medelpuls: 124
Procent av maxpuls: 87
Procent av medelpuls: 76
Tid över pulsintervallet: 00:00:51
Tid under pulsintervallet: 00:02:59
Tid inom pulsintervallet: 00:35:37
Distans: 5 km
Förbrukade kalorier: 393

Vilken glädje detta ger! Hela lången dagen känns pigg och bra. I morgon är det stavgång som gäller...på samma ställe ;-)

Skrivet av Angela Müller den 8 september 2009 13:09 | Kommentarer (0) | Permalink

I går...igen

STEG VI UPP TIDIGT och packade ihop oss samt körde husvagnen till Falkenberg där den årliga servicen blev gjord av FJ´s Husvagnscenter. God service och trevlig personal!

Ja, sedan fraktades "Hon" vidare till vinteruppställning nyservad och fräsch ;-) Säsongen är slut - bara att konstatera. Men det känns skönt att Hon är trygga händer...

På kvällen blev det gymmet med styrka samt bara en gnutta, 30 minuter, motion på crosstrainern efter styrkan och sedan direkt hem för att packa inför tisdagens aktiviteter!
Ett evigt packande med andra ord!

Skrivet av Angela Müller den 8 september 2009 12:09 | Kommentarer (4) | Permalink

6 september 2009

Sista kvällen

I VARBERG,,, Blev mycket trevlig med Storebror Conny på kvällsfika. Så himla trevligt så att jag helt glömde kameran ;-(

Nåväl, det blev mycket snack och skratt och i morgon drar vidare till Falkenberg för service. Därefter till Fjärås för vinterförvaring av husvagnen...

Nu är det slut ;-(

Skrivet av Angela Müller den 6 september 2009 21:09 | Kommentarer (5) | Permalink

Mjörn Runt 2009

HALV SJU SKRÄLLDE VÄCKARKLOCKAN och först blev det en halvtimmes spikmatta. Sedan var det bara att klä sig i lämplig klädsel för dagens ändamål...

1Kladdoklar.jpg

Mot Stenkullen för att hämta upp min goda kamrat Tina. Och när hennes cykel var på hållaren så bar det av mot Alingsås. Tina körde bägge vägar förra året så i år är det Wofegubbens tur att vara chaufför - inte mer än rättvist ;-)

Väl avpackade...

2_cyklaravlastade.jpg

Var det dags att hämta ut nummerlappen...

3_nummerlapparuthamtade.jpg

Vi inväntade våra cykelkolleger och Woffe styrde kosan mot hemmet.

En helt fantastiskt dag både vad gäller väder och cykelhumör. Dom första två milen är som en enda lång Hallandsås men när det väl är över väntar fika i Stenkullen.
Väderförhållandena var omåttligt goda i år. Det brukar alltid, och då menar jag alltid, vara halv storm just denna dag. Men i dag var det minst sagt perfekt.

Woffe missade oss när vi cyklade förbi Gråbo men det må vara hänt!

Han var dock i tid i Alingsås när det var dags för målgång efter tre timmar och femton minuter...

4_malgang.jpg

Och streckkoden på baksidan av nummerlappet läses av elektroniskt...

5_tidavlasning.jpg

Därpå kommer MEDALJEN...

6_medaljutdelning.jpg

Strax efter kommer min superglada Kompis med stort K...

7_minsupergladakompis.jpg

Som påstår att jag skyndat mig för att få fota henne just här...

8_sompastar.jpg

Magnus och Marie var förstås i mål långt innan oss...

9_magnusomarie.jpg

Hela gänget minus Fredrik som var tvungen att åka tidigare hem pga husbygge...

10_nastanhelaganget.jpg

En helt igenom trevlig dag och det går rykten, dock obesvarade, att det var sista gången denna tur arrangeras. Den som lever får se...

NU är vi i Varberg för att avsluta säsongen. I morgon ska vi lämna husvagnen på service i Falkenberg och därefter åker den in på vinterförvaring...

Totaltid: 03:15:24
Maxpuls: 147
Medelpuls: 109
Distans: 60 km
Maxhastighet: 50,2 km/h
Medelhastighet: 18,4 km/h
Förbrukade kalorier: 890
Max cadens: 105 rpm
Medel cadens: 58 rpm

...5 minuter "snabbare" än förra året ;-)

Skrivet av Angela Müller den 6 september 2009 18:09 | Kommentarer (4) | Permalink

5 september 2009

Dish, dish, dish...

VECKANS VILODAG och klockan ringde inte förrän 08.00 men jag vaknade lite tidigare som väl var så jag hann spikmatta mig ;-)

På slaget 09.00 hämtade vi den förbeställda släpkärran och därpå körde vi direkt mot Varberg.

Woffegubben demonterade golvet medan jag packade ner mer oanvända kläder ;-)

1_demontering.jpg

...som packades på släpkärran...

2_sedanupppa.jpg

Därefter bar det hemåt igen och för att få plats med det nedmonterade golvet var det av nöd tvunget att röja i förrådet...

3_rojningiforrad.jpg

Jag undrar varje gång, två gånger per år - vår och höst - varför vi måste göra detta? Vore det inte enklare att hänga allt på sin plats efter varje gång det används...

Men så fungerar det inte med två slarvepellar i samma familj utan då får man ta smällen när den kommer ;-)
Nåväl när det väl blir ordning och reda ser det riktigt bra ut...

5_Ordningoreda1.jpg

6_ordningoreda2.jpg

7_ordningoreda3.jpg

Och eftersom man är tjej...så går det ju inte att "bara" göra en sak åt gången utan tvättmaskinen gick ju varm under tiden förrådet städades...

8_varmkorning.jpg

Och i dag när vädret var lite ostadigt, regn och sol om vartannat, är jag glad över min "altanvinda"...

9_altanvindan.jpg

I morgon blir Mjörn Runt i goda vänners lag - det är mitt gamla XV-gäng som ska trampa på... Jag hoppas innerligt att det blir fint väder och vindstilla ;-)

Efter det drar vi till Varberg igen och övernattar för på måndagmorgon bär det av till Falkenberg med husvagen för service och därefter till Fjärås för vinterförvaring.

Jag gillar sådanan här dish, dish dish-dagar när det händer lite och man kan sjunka ner i soffan och känna sig rätt nöjd med det man åstadkommit ;-)

Skrivet av Angela Müller den 5 september 2009 19:09 | Kommentarer (3) | Permalink

4 september 2009

Nu börjar det...

VI STARTADE DAGEN med en femkilometers stavgång i Skatås och det var lika mysigt i dag som det varit alla dagar den här veckan. Innan vi for till jobbet löste vi oss varsitt årskort á 850 kr. Det är nog vår nya strategi istället för simning. Att få lite frisk luft med en gång på morgonen gör att man känner sig stark och pigg hela dagen.

MEN jag skulle ju, enligt planen, styrketränat på gymmet nu i kväll... Efter en dags konstant frysande och konstant regn och blåst hela dagen samt en stark olust till träning i kväll gjorde att jag helt enkelt lät djävulen på axeln vinna i dag och åkte med Woffegubben hem ;-)

NU ska vi mysa i TV-soffan och inte göra ett enda dugg mer i dag...

Skrivet av Angela Müller den 4 september 2009 19:09 | Kommentarer (2) | Permalink

3 september 2009

Morgonens löppass

ÄNNU ETT FANTASTISKT löppass avverkat i det underbara Skatås. Det blev femman igen och minsann någon minut snabbare i dag än i tisdags ;-)

Totaltid: 00:38:50
Maxpuls: 147
Medelpuls: 132
Procent av maxpuls: 90
Procent av medelpuls: 80
Tid över pulsintervallet: 00:07:00
Tid under pulsintervallet: 00:01:10
Tid inom pulsintervallet: 00:30:41
Distans: km 5
Förbrukade kalorier: 433

I morgon blir det stavgång!

Skrivet av Angela Müller den 3 september 2009 13:09 | Kommentarer (2) | Permalink

2 september 2009

Stavgång och styrketräning

VI BÖRJADE VÅR DAG i Skatås med att gå femman med stavar. Vi pinnade på bra och fick upp både puls och hastighet. Så himla fint! Kan inte säga det nog många gånger. Funderar allvarligt på att köpa oss var sitt årskort och skippa årskortet på Valhalla...

Skulle man vilja simma istället så är det nog bättre och mer lönsamt att köpa klippkort på 10 ggr. Vi får se, vi har inte bestämt oss till fullo ännu. Men som jag ser det skulle det vara fullt möjligt att ägna sig åt utomhusträning året om, någon snö lär det ju inte blir och skulle det...ja, då kan man simma istället ;-)

Jag har till och med förhandlat mig fram till ny arbetstid för att inte behöva stressa så. Så nu börjar jag 08.30 istället för 08.00 ;-) Allt med tanke på vår Skatåsträning...

Onsdag betyder styrketräning på gymmet. Jag har i alla fall tänkt så...måndag, onsdag och fredag styrka och tisdag och torsdag spinning. Vi får se om det håller. Därtill är ju planen då Skatås måndag till fredag med varannan dag löpning och varannan stavgång. Vi får se om det håller ;-) Lördag har jag tänkt som vilodag och söndag ska ju så småningom bli alpspinning. Det drar dock inte igång förrän någon gång i november. Tills dess kan man ju alltid ta en löprunda i Skatås ;-) Det skulle vara kul att tillbringa någon ledig dag där så man inte behöver passa tider, kanske ta åttan, milen eller rent av något vandringsstråk. Det finns ALLT där ;-)

I dag blev det faktiskt inget annat är styrkan på gymmet... Jag behövde komma hem i någorlunda tid för att tvätta alla träningskläder som redan gått åt denna vecka. Så jag hoppade över motionsdelen och gick inte ens hem utan blev hämtad av Woffegubben ;-)

Nu har jag kört en maskin tvätt med uteslutande tränings- och underkläder och när jag hängt upp den så blir det spikmatta och natti natti.

Skrivet av Angela Müller den 2 september 2009 20:09 | Kommentarer (2) | Permalink

1 september 2009

Eftersom

DAGEN NU BÖRJADE SÅ BRA känns det helt OK att resten av dagen och kvällen blev lika kanon ;-)

Gymmet efter jobbet och tisdagar är spinningdagar. Jag hann värma upp 30 minuter på crosstrainern innan spinningen tog vid en timma. Som vanligt "körde hon skiten" ur oss ;-)
Och vädret kunde jag ju inte klaga på, varmt som en sommardag, så det blev powerwalk hem och där small ytterligare en dryg timma av ;-)

Nu ska jag packa väskan inför morgondagens stavgång i Skatås...

Skrivet av Angela Müller den 1 september 2009 21:09 | Kommentarer (0) | Permalink

Vilken morgon va!

I GÅR KVÄLL NÄR jag kom hem, efter styrketräning och crosstrainer, från gymmet trodde jag aldrig att vädret skulle "hämta" sig redan till i dag. Det regnade konstant från tidig eftermiddag och hela kvällen.
Men vi förberedde i alla fall genom att packa våra "löparväskor" och som Woffe sa, vi kan ju alltid ta gymmets löpband om det nu är för tråkigt väder.

Men i morse när vi steg upp var det regnfritt och riktigt varmt och gott trots att klockan bara var fem på morgonen. Jag hade ställt klockan på halvfem för jag ville hinna spika mig innan ;-)

I ärlighetens namn ska jag erkänna att det var lite tungt men å andra sidan tränade jag ju i går kväll och det sätter väl sina spår ;-)

Det gick trots tunga ben ganska bra - jag blir aldrig någon löpare, det har jag ju sagt oändligt många gånger - men är glad att jag klarar att springa överhuvudtaget. Jag har inga andra ambitioner heller än att få upp konditionen.
Vilket paradis göteborgarna har i Skatås! Banan var jättefin både slätmark och backar och bra underlag.
Och vi ska inte tala om hur fint det var i servicehuset. Fräscha fina duschar, bastu, bassäng, relaxutrymme och gott om utrymme. Helt otroligt!
Börjar faktiskt fundera på om man ska skippa simningen och köpa ett kort för att få tillgång till detta i stället??

Träning: Löpning
Totaltid: 00:42:00
Maxpuls: 141
Medelpuls: 126
Procent av maxpuls: 86
Procent av medelpuls: 77
Tid över pulsintervallet: 00:00:22
Tid under pulsintervallet: 00:01:44
Tid inom pulsintervallet: 00:39:55
Distans: 5 km
Max hastighet km/h: 8,4
Medel hastighet km/h: 6,9
Förbrukade kalorier: 428

En underbar start på dagen!

Skrivet av Angela Müller den 1 september 2009 08:09 | Kommentarer (4) | Permalink