10 april 2010
Det blev en dag i köket
SOM VANLIGT MÅSTE JU någon, läs Angela ;-), fixa nästa veckas luncher! Men för all del...Woffegubben har städat förrådet och kört en massa skräp till tippen samt satt på sommardäcken och tvättat bilen - så det är inte så jag menar. Och man kan ju anklaga honom för mycket men inte som expert i matlagning ;-)
Å andra sidan övergick det vackra vädret till lite mindre vackert då solen ständigt gick i moln så det passade kanske lika bra att få det gjort i dag...eller delar av det i alla fall. Jag har lite mer färskvaror att ta hand om i morgon ;-)
Dagen gick i köttfärsens tecken. Köpte hem en herrans massa nötfärs i fredags när jag fortfarande var pigg ;-) Men så är det ju jämnt - att jag handlar hem och gör stora planer som sedan blir allt för betungande. Jag lär mig nog aldrig ;-)
Jag började med en enkel köttfärssås och det gav mig fyra luncher...
Sedan blev det köttfärsgratäng med broccoli där jag först fyller botten med köttfärs...
Och sedan broccoli...
Som jag toppar med en ädeloströra...
Och det färdiga resultatet både doftar ocfh ser gott ut...
Sedan påbörjas nästa köttfärsprojekt där jag även här fyllet botten med stekt färsröra och sedan ett lager kokta morotsslantar....
Nästa lager blir mozzarellaost...
Samt till sist riven ost...
Och visst ser det färdiga resultatet helt godkänt ut?
Dagens sista kökprojekt blir en falukorv och ett hövve blomkål...
Där körvabiten innehåller en god fyllning och toppas med tomater samt en gratinerad blomkålsgratäng - allt på en gång...
Nu ska det softas i fåtöljen och det går ju bra när man vet att veckans luncher är fixade ;-) Eller ja, jag har ju två kilo kassler kvar att ta hand om...
Skrivet av Angela Müller den 10 april 2010 19:04 | Kommentarer (0)
3 april 2010
Barnen
OCH LILLA FLICKA drog in till stan och vi andra stannade kvar här hemma för att få lite ordning och redan på påskamaten. Woffegubben dammsög bilen - han fick visst vårkänslor i det fina vädret ;-)
Vi andra, Boris, Flaxa och Ila började förbereda lite med påskmaten. Först blev det en laxrulle...
Som då rullas ihop med kletet emellan...
Och ska sedan ligga en halvtimma i frysen så att man kan skära den. Det vara bara det att jag kom på att den låg där alldeles nyss och då var påskmåltiden förbi för länge sedan!!
Nåja, vi får se om den smakar i morgon dårå ;-(
Mina tre köksmedhjälpare lapar lite sol mellan varven...
Sedan gjorde vi en laxjansson...
Gravad lax varvas med potatis, purjolök, lite kryddor och grädde samt överst lite ströbröd...
Phew! Man blir ju helt slut efter en dag i köket...
Härefter var det dags för en ny kiss o bajsrunda med doggarna och vädret var lika ljuvligt om inte ljuvligare än det var i morse.
När barnen kom från stan hjälptes vi åt med att göra det sista. Oskar dekorerar äggen...
Och eftersom vädret var så himla fint blev det på altanen vi åt. All mat ställdes på allrumsbordet och sedan vara det bara att ta för sig bäst man ville 0ch vidare ut på altanen för att avnjuta den ;-)
En riktigt lyckad påskafton åp alla fronter ;-)
Skrivet av Angela Müller den 3 april 2010 22:04 | Kommentarer (5)
2 april 2010
I väntan
PÅ ATT PÅSKEN ska landa så började jag dagen med ett kortare, bara 30 minuter, spinningpass och därefter sprang jag några kilometer på löpbandet.
När jag kom hem från gymmet slängde jag inte en maskin med vittvätt som jag sedemera hängde ut på vindan - allt för att det skulle börja regna...Och det gjorde det ju ;-(
Annars har jag mest småpysslat lite med ditt och datt - förberett dagens middag bland annat. Som ska avnjutas när barnen anländer och det blir lammfärsbiff med en röra av rödlök, fetaost, matjoughurt och färsk timjan. Till det serveras parmesanmos...
Plockat ihop godis i fall dom stormar dörren - Påskkärringarna alltså ;-)
Ja, och nu väntar vi snart barnen ;-)
Skrivet av Angela Müller den 2 april 2010 17:04 | Kommentarer (2)
20 mars 2010
Välbehövlig paus
LIVET TUFFAR INTE ALLTID PÅ som man tror - det kommer en del bakslag då och då, senast i förmiddags ;-)
Jag skulle bakat matmuffins redan i går kväll men blev helt däckad när avsmakningen av det hembakade brödet ägde rum och efter det blev det inget mer från köket.
I morse tog jag dock vid igen och rörde ihop smet för två olika varianter av matiga muffinsar. Jag började med Västerbotten- och olivmuffins:
5 dl vetemjöl
½ tsk salt
2½ tsk bakpulver
3 ägg
½ dl rapsolja
3½ dl turkisk yoghurt
1 dl grovriven västerbottenost + extra att hyvla över varje
muffins
1 dl kärnfria oliver
Baka muffinsen mitt i ugnen i 20-25 minuter i 200 grader.
Under tiden jag rörde ihop den första omgången med muffins så hann mina nyttiga limpor bli klara i ugnen. I dag använde jag silikonformar för första gången och degen flöt ut lite på mitten så dom fick "magar"...
Nästa omgång med muffins men med fyllning av:
Salami- och fetamuffins:
1 sats grundsmet som ovan
100 g chorizosalami
150 g fetaost, smulad
4 msk kapris
Färdiga...
Nu blir det en välbehövlig paus både från kök och blogg ;-)
Skrivet av Angela Müller den 20 mars 2010 13:03 | Kommentarer (8)
14 mars 2010
Tanken var
JAG SKULLE JU GJORT EN omgång till av brytbröden jag bakade i går men det var innan ugnen orsakade Securitaslarm och rengörning av ugnen som tog musten ur mig.
Nåja tänkte jag glatt DET gör jag i morgon efter spinningen...
Är man optimist så är man och det första jag upptäcker är att jag gjort slut på alla keso så det blev det att sätta på dojorna och gå i väg för att handla...
Totaltid: 00:15:26
Distans: 1,24 km
Kaloriförbrukning: 72
Det är en lycka att inte ha långt till affären för då hade det nog inte blivit något bak i dag...
Men tjugo bullar blev det och två gick åt på raken ;-)
Resten av dagen och kvällen har också tillbringats i köket. Som vanligt hade jag köpt hem alldeles för mycket färska grönsaker i form av brysselkål ett kilo och spenat i mängder samt broccoli förstås och ett kilo champinjoner. Några paprikor blev jag också tvungen att ta om hand för jag vet att i veckan som kommer blir det ingen matlagning.
Av spenat, paprikor och fetaosttärningar (2 burkar) blev det en blandning till bulguren som serverades till kycklingfiléerna med creme fraichesås (med örtkryddning) vi åt till middag.
Av broccolin och champinjonerna samt lite gul lök gjorde jag en gratäng som ska serveras istället för potatis till något vad det nu blir.
Och nu vill jag inte se åt köket - i alla fall inte mer i dag!
Å andra sidan är veckans alla luncher och lite till fixat så jag ska väl inte klaga.
Nu kan jag ägna mig åt spinning och löpträning bästa jag vill den kommande veckan ;-)
Men jag skulle ju ha suttit i min sköna fåtölj...
Hoppas att jag håller mig från grönsaksavdelningen i veckan så kanske jag kan njuta där nästa helg ;-)
Nu blir det sängen efter packning av gymväska och framplock av kläder inför morgondagen som blir en tidig start på jobbet då jag har en uppgradering av systemet på G.
Skrivet av Angela Müller den 14 mars 2010 21:03 | Kommentarer (0)
27 februari 2010
Måtte det snart ta slut...
EFTERSOM DET TÖAR UTE (tack Gode Gud) så blev vi helt enkelt tvugna att ge oss ut och skotta då all snö från taket rasat ner i natt.
Som jag beskrev i ett tidagare inlägg var det stora krafter i form av snö som pressade emot våra altandörrar. Där började jag att skotta undan och Woffegubben skottade fram parkeringen.
Det var inga dåliga vikter på varje spadtag kan jag lova och det kändes rent av hopplöst men vad gör man? Höjden på det som rasat ner från taket utanför altanen var på inget sätt blygsamt...
Så det blev till att flytta snön...
Och jag kan nästan ana hur tunnelgrävarna i Vietnamkriget kände sig...
Snö, snö och åter snö...
När vi äntligen lyckats skotta bort all snö som tryckte mot altanen...
Var det bara till att börja om - på framsidan...
Så att vi får en gång fram till parkeringen...
Och eftersom jag som vanligt köpt hem en stor hög med färsk broccoli så påbörjade jag dagens och söndagens middag när jag kom in. Eller ja, först var jag en vända till affären med trötta steg och en rygg som verkligen talade om att den fanns där ;-)
En förbaskat stor falukorv låg och väntade på tillagning i kylen så det fick bli en dito med med god röra i som sedemera ska in i ugnen.
Och en fantastiskt god broccoligratäng med kassler för morgondagen...
Till korven tänker jag servera broccolimos så jag fick gjort slut på resten av de 4,5 kg färska broccolin jag hade från början...
Och under tiden ovanstående pågick fick jag skotta en gång till då det dånade till och jag kunde konstatera att det åter drösat ner en hög från taket...
Nu blir det snart middag och sedan f å t ö l j...
Skrivet av Angela Müller den 27 februari 2010 18:02 | Kommentarer (2)
21 februari 2010
I går...
VAR VI PÅ FEST hos kär kamrat som "råkade" fylla 50...
Det var himla mysigt och jag blev bestämt lite rund under fötterna av all god mat och vin...
En helt igenom trevlig fest med god vänner och vänner som jag aldrig träffat inreale men nu kan lägga till handlingarna ;-)
I morse gick jag upp 07.00 med avsikt att stavgå till gymmet men med 12,7 minus blev det inte aktuellt IGEN. Det hade också fallit en massa snö och att det skulle vara skottat på Bättringsvägen tidig söndagsmorgon var inte troligt...Så kärleken erbjöd sig att köra mig då jag är lite feg för väglag likt dessa.
Det var nog tur för när vi kom till rondellen var det en halv meters snövall som hindrade oss att komma vidare. Jag fick helt enkelt gå ut och skotta två spår så att vi kunde komma igenom och vidare ut på vägen mot gymmet.
Nåväl i dag belv det...
Träning: Alpspinning, Alpe D Huez
Totaltid: 01:25:05
Maxpuls: 141
Medelpuls: 119
Procent av maxpuls: 84
Procent av medelpuls: 71
Tid över pulsintervallet: 00:00:00
Tid under pulsintervallet: 00:17:22
Tid inom pulsintervallet: 01:07:44
Förbrukade kalorier: 752
När jag sedan kom ut efter alpspinning så stod Woffegubben i receptionen och väntade på mig? Det visade sig att han hade inte kunnat köra hem igen för nu hade det skapats en ny halvmetersvall i rondellen...?
Nåja, när vi kom två timmar senare var den borta...
Väl hemma igen blev det åter skottning för Woffes del och jag gick in för att laga veckans luncher och middagar...
Skinkscnitzel med paprikabönor.
Mustig Tex Mexgryta
Varma parmesanlinser med kyckling
Och tll middag blev det...
Lax på spenatbädd och sedemera täckt av grädde, Chévreost och vitvinsvinäger samt kryddor...
Serverade med Kidneybönor.
Och nu är det sängen som gäller...
Skrivet av Angela Müller den 21 februari 2010 19:02 | Kommentarer (2)
19 februari 2010
Fredagsmys...
VI HANDLADE PÅ VÄGEN HEM och sedan dess har jag stått vid spisen ;-) Det blev stuvad spenat med linser som är en bas vid middagar istället för potatis...
I morgon ska vi på fest - en god vän och f d arbetskamrat fyller 50 så här ska det firas ;-)
Det blir nog inte så mycket mer i dag - jag längtar till sängen och sömn i massor ;-)
I morgon fortsätter jag nog vis spisen innan vi drar i väg för födelsedagsfirandet som är i den stora staden ;-)
Skrivet av Angela Müller den 19 februari 2010 20:02 | Kommentarer (2)
14 februari 2010
Hur kunde det bli så här?
JAG STEG UPP I TID FÖR ATT kunna stavgå till gymmet men med 9 minus blev det mindre aktuellt så jag tog bilen...
I dag var det Italienska alperna och Lombardiet som gällde på alpspinningen. Precis lika fantastiskt som alltid med undantag för att jag i min enfald trodde att jag skulle göra bättre ifrån mig, pulsmässigt, med två hela vilodagar bakom mig. Men nu är det som det är när det inte blev som det skulle ;-)
Träning: Alpspinning, Lombardiet
Totaltid: 01:27:34
Maxpuls: 134
Medelpuls: 111
Procent av maxpuls: 80
Procent av medelpuls: 66
Tid över pulsintervallet: 00:00:00
Tid under pulsintervallet: 00:39:50
Tid inom pulsintervallet: 00:47:45
Förbrukade kalorier: 666
Lite strech efter det och sedan dusch och nya fräscha träningskläder på då jag hade tid med min favvoinstruktör för ett nytt styrkepass. Det var på tiden kan man säga men beror helt och hållet på mig och ingen annan ;-)
Därefter borde jag gått hem men vi har fått nya löpband på "mitt gym" så jag var ju bara tvungen att testa ett av dem. Det är tre olika på test och man vill ha in synpunkter...Klart man måste ställa upp ;-)
Det jag testade i dag då var helt suveränt. Till och med pulsen stämde exakt på slaget vilket man inte kan anklaga de gamla för...
Träning: Löpträning löpband
Totaltid: 00:44:49
Maxpuls: 135
Medelpuls: 128
Procent av maxpuls: 80
Procent av medelpuls: 76
Tid över pulsintervallet: 00:00:00
Tid under pulsintervallet: 00:00:59
Tid inom pulsintervallet: 00:43:50
Distans: 6 km
Hastighet 8,03 km/h
Förbrukade kalorier: 450
Nike+ var förstås med ;-)
När jag åter hade duschat var det dags att åka hem till köket då jag som vanligt köpt på mig en massa härligheter som behövde tas omhand.
Dels var det två kg broccoli som skulle ansas och kokas - det satte jag herrn i huset på ;-)
Och som vanligt en herrans massa champinjoner...
Som ska delas i mindre beståndsdelar och stekas tillsamman med en hög lök...
Och två högar spenat...
När allt är färdigstekt kokas det ihop till en stuvning som sedemera ska användas till fyllning i våra frukostomeletter ;-)
Nåja, vi skulle ju ha lite middag i dag också så när Woffegubben ansat färdigt broccolin åkte den ner i en kastrull för kokning a la dente...
Tillsammans med ännu en hög lök och lite kassler...
Som efter stekning blir ihopkokat med lite grädde och riven ost blir en god sås...
...som så småiningom ska hamna över...
Och sedan in i ugnen och äntligen blir det middag i huset...
Och det smakade himmelskt trots sin enkehet ;-)
MEN jag skulle ju inte vara spicegirl utan sitta i fåtöljen och njuta - jag blir nog aldrig bättre än så här ;-)
Skrivet av Angela Müller den 14 februari 2010 20:02 | Kommentarer (2)
13 februari 2010
En riktig slappdag
VAKANDE FÖRST VID 10-snåret men kände mig trots det inte utvilad. Så jag började dagen med att slå mig ner i fåtöljen och chattade lite med min förstfödda ;-)
Efter grötfrukost på dinkelflingor och några skivor knäckebröd med ost var jag helt slut. Solen kikade fram ur molnen och en snabb tanke om en powerwalk skymtade förbi men försvann lika snabbt som en månadslön.
När jag näst intill hade somnat i fåtöljen kliver herrn i huset upp och vill ha risgrynsgröt!!
Det var kanske tur det för annars hade det nog inte blivit något gjort i dag ;-)
Efter risgrynsgrötskoket tog jag tag i fortsättningen av sanering av köksskåp. Det var behövligt kan jag säga eftersom jag hittade mikropopcorn som hade gått ur tiden 2002...?
Någon maskin tvätt passerade också men i övrigt blev det en riktigt slapp dag och jag känner att jag åtministone borde satt näsan utanför dörren och hämtat in tidningen men inte ens det ;-)
Lite middag bestående av falukorv som jag var tvungen att ta hand om och som blev riktigt god med fyllning av gul och vit lök, lite dill och grädde samt riven ost och några nerstuckna tomatbitar...
Till detta serverades blomkålsmos och grönsaker.
Sedan hade jag planerat att göra en mjölfri äppelpaj där fiberhusk var ersättningen. Nåja, den blev himlens platt men helt OK...
Resten av dygnet blev alltså som det började...slapp i fåtöljen...
I morgon blir det som vanligt alpsinning och efter det har jag bokat in för ett nytt styrkepass - äntligen har jag fått ändan ur vagnen ;-)
Jag har inte bestämt om jag ska stavgå fram och åter ännu. Det blir lång frånvarotid eftersom jag har tid för nytt program först klockan 13 men vi får helt enkelt se hur jag känner mig i morgon bitti?
Skrivet av Angela Müller den 13 februari 2010 23:02 | Kommentarer (2)
8 februari 2010
Borde förbjudas
DET BORDE VARA FÖRBJUDET för mig att besöka grönsaksavdelningen i speceriaffärerna! I dag skulle jag bara köpa lite frukt att ha på jobbet...
Tre stora kassar släpades ut innehållande massor av färsk broccoli, auberginer, lök vit o gul, nötfärs samt kassler! Det var inte det minsta planerat då min kväll skulle tillbringats på gymmet - inte vid spisen!
Men jag är ju som jag är - inte mycket att göra åt ;) När jag ramlar på superfärska fina grönsaker av alla de slag då är jag fast ;-)
Så den väl packade ryggan med utrustning ämnade för styrketräning blev återinburen och lämnad åt sitt öde övergiven i hallen. Jag ska smyga mig på den sedan, senare i kväll, för att packa om för spinning i morgon ;-)
Jag smidde lite planer på vägen hem över vad jag skulle laga till i kväll och kom fram till att det fick bli färsfyllda auberginer och broccoligratäng med kassler...
Det är sååå typiskt mig att fastna i matlagning, eller för all del bakning som i går, när jag egentigen inte har tid för det. Eller ens behöver för jag vet inte på jorden hur jag ska pressa in det i frysen ;-)
Men jag fick i alla fall kvällen att gå ;-)
Skrivet av Angela Müller den 8 februari 2010 19:02 | Kommentarer (5)
7 februari 2010
Tolv limpor
JAG BÖRJADE MED BRÖDBAK i eftermiddags och det resulterade i tolv limpor ;-O
Sex Dinkel, fullkornslimpor och sex Franskbröd av Dinkel, siktat mjöl. Och medan de tre sista står i ugnen så sanerar jag köket...
Skrivet av Angela Müller den 7 februari 2010 20:02 | Kommentarer (0)
4 februari 2010
Tour of Flanders
SPINNING RACE, Tour of Flanders, började redan 17.45 så därför kom jag hem så tidigt att jag kunde ägna resten av kvällen vid spisen ;-)
Jag har stekt champinjoner, spenat och kokt färsk broccoli som sedan blev fyllning/tillbehör till sex omeletter. Nu kan jag nog ta ledigt hela helgen från spisen...om jag nu inte får ett ryck och bakar lite bröd förstås.
På gymmet blev det, som redan sagts, en liten löprunda innan Spinning Race-passet.
Träning: Löpträning, löpband
Totaltid: 00:38:23
Maxpuls: 139
Medelpuls: 127
Procent av maxpuls: 83
Procent av medelpuls: 76
Tid över pulsintervallet: 00:00:00
Tid under pulsintervallet: 00:01:35
Tid inom pulsintervallet: 00:36:39
Distans: 5,2 km
Förbrukade kalorier: 380
Sedan hoppade vi upp på cyklarna, spände fast fötterna i cykeldojjorna och Stefan satte på storbilds-TV samt väl passande musik. Och som vanligt körde han skiten ur oss på trånga kullerstensgator och backar ;-)
Träning: Spinning Race, Tour of Flanders
Totaltid: 00:57:08
Maxpuls: 138
Medelpuls: 120
Procent av maxpuls: 82
Procent av medelpuls: 71
Tid över pulsintervallet: 00:00:00
Tid under pulsintervallet: 00:08:14
Tid inom pulsintervallet: 00:48:54
Förbrukade kalorier: 511
Men, med risk för att vara tjatig, det var lika kul som vanligt. Och varje gång bestämmer jag att nästa torsdag ska jag inte vara med...
Skrivet av Angela Müller den 4 februari 2010 22:02 | Kommentarer (2)
30 januari 2010
Restaurang Hemlängtan
Tar en hög morötter som rivs, en hög lök vit och gul, en hög paprika gul och röd, en hög kinakål samt sätter Woffegubben på att dela broccolin i buketter...
Därtill kommer näst intill två kilo nötfärs, riven ost och pajdeg...
Som sedan blir fyra köttfärspajer...
...som ska gräddas i ugnen...
Skrivet av Angela Müller den 30 januari 2010 23:01 | Kommentarer (0)
9 januari 2010
I morgon...
TÄNKER JAG INTE ÄGNA EN MINUT I KÖKET ... för i dag har jag stått här standby sedan 10-tiden i morse och jag är faktiskt inte klar ännu. De två sista limporna står i ugnen och jag passar på att laga "dagens" middag i väntan på att det ska bli klart.
Woffegubben känner inte för middag i dag vilket jag kan förstå då vi avnjöt det första hembakade brödet till frukost på redan sen eftermiddag ;-)
Men eftersom jag hade planerat att han i dag skulle få kotlett och potatisgratäng kan jag lika gärna göra det klart i väntan på att bröden ska bli klara. Det innebär att jag kan ta "ledigt" från köket i morgon och bara värma på.
Fråga mig inte vad detta plötsliga baksug kommer i från - kanske är det kylan. Och att det luktar så gott i huset plus att det blir varmt som i en ugn ;-O. Jag har inte bakat, om man nu undantar vörtbröden inför julen, på så länge tillbaka som jag kan minnas. Eller ja, jag bakade i och för sig rosenbröd till Woffegubbens 60-årsdag men det räknas väl inte på riktigt!
När jag var hemma med barnen i fjorton år bakade jag allt vårt matbröd men som sagt det funkar ju inte riktigt när man jobbar heltid. Då får det bli någon gång i bland för att det är kul.
Och beslutet att baka i dag var delvis grundat på att jag hade en massa paket med jäst kvar sedan julbaket. Med tanke på att varje paket faktiskt kostar 45 öre...nä jag skojar bara ;-)
Jag började med att göra Lingonbröd som jag förberedde redan i går kväll.
Och sedan fortsatte jag med Valnötsbröd...Och där gick jag på en nit redan från start då jag visste att jag hade en fyrahundragrams påse med skalade valnötter i skåpet. Den hade blivit rånad, delvis, så jag fick ta till julen nötblandning med skal för att komma upp i de 300 g som krävdes. Ett evigt knäckande med andra ord ;-)
Under tiden det valnötsbrödet stod i ungen skickade jag Woffegubben att handla naturell youghurt och hem kommer han med...
Den ljuvligaste tulpanbuketten med inslag av ljung...
Tiden går och Lingonbrödet har äntligen svalnat så att vi kan få oss lite frukost fast det redan är sen eftermiddag. Men oj, vad gott det var. Det var värt väntan - utan tvekan!
Jag hade en paket jäst kvar så det blev två Lingonbröd till...
Nåväl, jag fortsatte sedan med Rysk råglimpa och Brunebergs svartbröd.
bild
Nu hade jag egentligen redan ledsnat för länge sedan men...
Den Ryska råglimpan gick väl an men svartbrödet var ju ett evighetsprojekt!
Jag börjar alltså med dagens...
Dagens samlade skörd dårå...
Skrivet av Angela Müller den 9 januari 2010 18:01 | Kommentarer (4)
31 december 2009
Nyårsostbricka
EFTERSOM VI ÄR MOL ALENA detta når sammanställs en liten, med betoning på liten, ostbricka för oss båda...
Och Fullkorn-, Havsaltade- samt Dinkelkex...
Som dukas i vardagsrummet...
Och som väl borde dukats vid matsalgruppen som nu ska bort...
För tyvärr är det ju för kallt här...
...annars hade det ju varit lite mysigt...
Men...det är varmare att surfa fram till tolvslaget ;-)
Skrivet av Angela Müller den 31 december 2009 23:12 | Kommentarer (2)
Nyårsmiddag
ATT TILLBRINGA NYÅRSKVÄLLEN tillsammans i köket är inte så illa. Jag börjar med att skala potatis...
Och river en paremsanost...
Woffegubben tar sig an grönsakerna som vanligt...
Köttet förstekes...
Portabellosvamepen delas i mindre bitar och steks...
Filén åker in i ugnen för att nå en tempratur på 60 grader...
Woffe penslar alla skurna grönsaker i olja...
Rödtjutet står på kylning i jättekylskåpet...
Potatisen iordningställs med äggula, riven parmesanost, färsk basilika och olivolja...
Dom olivojade grönskerna steks...
Filén är klar och skärs i bittar...
Potatisen klatschas i formen...
Och filén...
Samt grönsaker och svamp...
Och efter en stund i ugnen är det dags att äta...
Det var utan tvekan himmleskt gott MEN jag glömde i all röran at göra citrongräddsåsen till...
Tur att det blev mycket över för då får jag göra den till nästa måltid med ovanstående ;-)
Skrivet av Angela Müller den 31 december 2009 22:12 | Kommentarer (2)
23 december 2009
Färdig ;-)
JAG SOV LÄNGE I DAG vilket väl kanske inte var riktigt meningen men gott var det ;-)
Började med skinkorna som griljerade och klara ser ganska fina ut. Det är en "riktig" skinka (den större) och en av kalkon...
Sedan kokade jag saftsoppan till Ris a la Maltan och det gick ju fort ;-)
Nu har jag packat all mat som nu står i "stora kylskåpet" i väntan på avfärd som bli i morgon bitti...
Nu borde jag ta tag i städning för det går inte att komma ifrån att jag röjt runt en del i köket och spillt både det ena och det andra på golvet. Men det känns som om luften gått ur en aning så vi får väl se hur et blir med den saken...
Orchideerna fick sig lite vatten i alla fall. Det var av nöd tvunget då dom inget fått sedan vi kom hem från Thailand.
Ska försöka rycka upp mig lite nu och få städat i alla fall ;-)
Skrivet av Angela Müller den 23 december 2009 15:12 | Kommentarer (4)
22 december 2009
Dagens göromål i juletid
BAKET FORTSATTE FRAMPÅ lunchtiden med långjäsarna...
Men med lite god vilja så fick det bli som det blev...
Sedan ska dom svalna inlindade i bakdukar...
Och det gällde förstås även första omgången men där räckte det att täcka över alla på ett bräde...
sedan tog jag mig en välförtjänt middagsvila ;-) Innan jag förpackade bröden...
Under tiden andra omgången ris a la maltagröten kokade...
Började jag med Jansson...
3 st gul lök(ar)
5 msk smör
2 burk(ar) ansjovisfilé(er), à 125 g
14 st potatis(ar), medelstora
4 dl grädde
salt
2 msk ströbröd
Tillagning
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Hacka löken och mjukstek lätt i 2 msk av smöret. När
den är färdigstekt, häll över spadet från den ena
ansjovisburken och låtdet dra in i löken.
3. Skala och strimla potatisen.
4. Mixa 3 dl av grädden med 1 1/2 burk ansjovis med en
stavmixer. Resterande ansjovis klipps i fina små bitar.
5. Smörj en eldfast och tillräckligt djup gratängform. Lägg i
en tredjedel av potatisen, strö en pytteliten nypa salt över,
bred ut hälften av den stekta löken, ansjovisgrädden och
de klippta ansjovisbitarna. Gör om ovanstående moment i
ytterligare ett lager.
6. Avsluta med ett lager potatis och häll över resten av
grädden. Strö över en pytteliten nypa salt samt ströbröd.
Klicka på resten av smöret.
7. Grädda i 50–60 minuter. Den skall vara ordentligt
hopkokad och ha en krispigt brun yta.
Som nu är gånger två...
Nu är krafterna slut för i dag så skinkan, den riktiga och kalkonvarianten, får bli morgondagens göromål.
Skrivet av Angela Müller den 22 december 2009 20:12 | Kommentarer (1)
Juletid
FÖRMODLIGEN ÄR DET INTE SVININFLUENSAN jag åkt på för i dag känner jag mig fit for fight igen. Ingen huvudvärk och ryggen gör mindre ont, nackväken är borta och jag dras bara med lite torrhosta. Typiskt mig att aldrig göra något riktigt ;-) Men vi kan kanske kalla det för kultingflunsa i alla fall...
Jag gick upp tidigt i morse och drog igång del 2 av den bröddeg jag satte i går, se receptet här. Det var himla kladdigt och jag hade inte tillräckligt stora degbunkar så...
Men det blev tre limpor av den tvådagarsvarianten...
Sedan rörde jag till det rejält med:
1 flaska(or) porteröl
1 msk ingefära, malen
2 flaska(or) Julmust
100 gram jäst
1 tsk kryddnejlika, malen
150 gram margarin
1 dl mörk sirap
2 msk pomeransskal, stötta
1,5 dl russin
2 kg rågsikt
1 msk soja
Som gav fyra limpor till...
Och efter det kunde köket utnämnas till katastrofområde...
Men medan limporna jäste, i alla fall de fyra andra, så fixade jag till köket...
...så att jag med full energi kan söla ner det igen...
Dom tre första ska jäsa i en och en halv timma så jag hinner färdigställa de fyra andra under tiden.
Skrivet av Angela Müller den 22 december 2009 11:12 | Kommentarer (2)
21 december 2009
Konstaterar
ATT MJÖLK INTE KOKAR VID 100 GRADER utan när man vänder sig om. Den erfarenheten har jag gjort nu i kväll då jag kokar riset till maltan ;-)
Annars har min dag mest bestått av sängläge i den för detta läge avsedda möbeln. Jag var ute och surfade på nätet för att kolla om det möjligtvis kunde vara så att jag drabbats av svinflunsan och alla tecken tyder på det. Så vitt jag förstår nu så här i efterhand startade det redan i fredags då jag vaknade med en attans ryggont och värk i vänster axel. Trodde i min enfald att jag legat tokit under natten. På lördagen kände jag mig än risigare och på söndagmorgon blev jag frisk...mest för att jag bestämt mig för det då jag skulle cykla i alperna som varje söndag. Det var kanske inte så klokt men så tidigt på morgonen kändes det OK och jag tog bilen fram och tillbaka eftersom det var så kallt. Det var nog det enda kloka jag gjorde i detta ;-)
I går kväll började hostan och halsrivet så i morse tog jag beslutet att stanna hemma från jobbet om inte annat så för att inte riskera mina arbetskamraters jul.
Jag sov mest hela förmiddagen till och från och hade nog en släng av feber eftersom jag frös än svettades om varandra.
På eftermiddagen kände jag mig lite bättre så jag påbörjade degen till vörtbrödet genom att blanda:
5 dl rågmjöl, grovt
3 dl grahamsmjöl
0,5 msk anis
0,5 msk fänkål
0,5 msk pomeransskal, malet
6 dl Julmust
Tillagning
1.Blanda mjölsorterna med anis och fänkål. Värm
julmusten till kokpunkten. Kontrollera att den verkligen
kokar, kolsyran får den att bubbla även vid låg
temperatur. Skålla mjölet genom att hälla julmust över
mjölblandningen.
Ovanstående görs dag 1. Resten kommer alltså dag 2...
50 gram jäst
5 dl filmjölk lätt
1 msk salt
0,5 msk ättiksprit, 12 %
1,5 msk vatten
1 dl sirap
2 dl rågmjöl, grovt
12 dl vetemjöl special
2. Smula jäst och rör ut den i lättfil. Tillsätt salt, ättika,
vatten, sirap och den skållade mjölblandningen. Arbeta in
mjöl men spara 5 dl av vetemjölet till senare. Arbeta
degens tills den är smidig, gärna i en matberedare. Låt
degen jäsa 1 timme.
3. Tillsätt resten av mjölet och arbeta degen till den är
kladdfri. Den blir tung.
Baka ut tre limpor och lägg på tvären på en smord
långpanna. Jäs 1,5 timmar under en bakduk. Nagga
brödet, pensla med lite vatten och grädda i 175-200° i ca
1 timme. Låt limporna kallna på galler inlindat i bakduk.
Brödet går att frysa. Låt det gärna mogna en dag innan
infrysning så blir det inte smuligt.
Just nu ångrar jag bittert att jag gjorde mig av med min hushållsmaskin ;-( Med tanke på att jag nästan skänkte bort den så ångrar jag mig ännu mer ;-) Nåja, det får gå ändå...
I kväll kokar jag alltså riset till maltan, i alla fall första omgången men jag tror att jag får göra en till då vi blir 20 personer som ska fira tillsammans. Den här första satsen är för 10 personer men då gäller det grötportioner så jag får väl se hur det blir när jag blandat ner grädden ;-)
Jag har också Jansson och skinkan på min "Att göra lista" så förhoppningsvis ska jag vara lite alertare i morgon. I annat fall har jag ju även onsdag på mig.
Skrivet av Angela Müller den 21 december 2009 19:12 | Kommentarer (2)
1 november 2009
Dagens middag och efterrätt
I DAG BLEV DET FISKGRATÄNG med bulgur som blandats med färsk spenat och vitlök som steks lite och sedan massor av fetaost i fyrkanter...
Och till efterätt grillade bananer med blåbär, hallon och vit riven blockchoklad på som serveras till glass...
Och nu är helgen slut...
Skrivet av Angela Müller den 1 november 2009 21:11 | Kommentarer (8)
26 oktober 2009
Hopplös...
FÖR MIG BORDE DET VARA FÖRBJUDET att besöka grönsaksavdelningen i ALLA butiker. Jag gick in för att köpa bananer och kom ut med...jo bananer men också ett kilo chaminjoner! Och dessa måste man ju ta om hand på stört - i alla fall inom samma dygn...
Efter jobbet blev det styrketräning, det sedvanliga passet som tar en och en halv timma.
Sedan har jag delat svamp, lök och persilja - fan ta mig.
Men nu har jag gjort en superläcker svampstuvning, som är perfekt på omelett, bestående av färska champisar, gul lök som fick glänsa med en stund och persilja eftersom jag hade en hel kruka kvar ;-)
Jag har provsmakat eftersom jag "råkade" ha lite färdigkokt dinkelpasta från helgen som jag värmde och dränkte i chamisstuvningen som var gjord på grädde och riven ost... Mer än så här kan jag inte berätta ;-)
Nu blir det spikmatta!
Skrivet av Angela Müller den 26 oktober 2009 21:10 | Kommentarer (2)
24 oktober 2009
Det färdiga resultatet...
EFTERSOM JAG FICK EN HÖG fläskfilé kvar från maten jag lagade för i morgon så gjorde jag en gratäng till. Denna gång med dinkelpasta.
Jag glömde nog att nämna att man strör över lite riven västebotten också innan man ställer in gratängen i ugnen ;-)
Och när det ugnen gjort sitt blir det så här...
Skrivet av Angela Müller den 24 oktober 2009 13:10 | Kommentarer (3)
Favorit i repris
I MORGON SKA VI TRÄFFA BARNEN i Malmö så jag har fixat lite med maten så att vi slipper lägga tid på det och kan umgås hela tiden ;-)
Så jag gör en fläskfilégratäng, praktisk med allt i ett. Börjar med att ansa en hög skogschampinjonerna...
Som jag steker och låter lite gul lök stekas med, bara så att den blir lite blank.
Därpå är det dags för spenaten...
Som inte ser mycket ut för jorden efter en stund ;-)
Jag blandar därefter svamp, lök och spenat med minikeso, riven västerbottenost och ostsås (färdig)...
Ansar tre fläskfiléer från fett...
Och bryner dem lite lätt och kryddar med svartpeppar och salt...
Lägger fläskfilén åt sidan...
Medan jag kokar fullkornspasta a la dente...
Jag bottnar en ungnsäker form med pastan och fläskfilén ovanpå...
Fortsätter med "röran"...
Och till sist men inte minst åker locket på och hela härligheten ställs ut i den stora kylen ;-)
I väntan på att forslas till Malmö och där gräddas i ugnen på 175 grader i 25 minuter ;-)
Nu gör jag en till för jag fick så mycket fläskfilé över. Svårt att beräkna på förhand hur mycket som ska gå åt men med facit i hand hade det räckt med 2 filéer. Å andra sidan går det ju alldeles utmärkt att frysa så...
Skrivet av Angela Müller den 24 oktober 2009 12:10 | Kommentarer (4)
22 oktober 2009
Ledigt...
JAG VAKNADE VID SJUTIDEN lite förvånad över att Woffegubben inte väckt mig. Jag hörde inte ens när han steg upp. Måste varit i djupsömn likt koma ;-)
Den här lediga dagen ska gå i förberedelsetecken. Bland annat började jag med att kolla mina nya fina kläder som jag ska ha på Lördag...
Svindyra men en del av det går till cancerforskningen ;-)
På söndag ska vi ju träffa barnen, alla samlade i Malmö, och då tänkte jag ta med mig lite mortosgratänger till Anna som önskade det redan när vi var i Stockholm i somras. Då höll vi ju på med både den nya och gamla lägenheten så tiden täckte inte riktigt till. Sedan dess har det legat och klämt på det ömma modershjärtat så nu såg jag chansen att få till det ;-)
Det är världens enklaste att göra men kräver en del förarbete. Massor av potatisar skalas...
Och morötter förstås ;-)
Samt några vanliga lökar...
Som rivs och nu är jag glad att jag en maskin som river ;-)
Nu har jag blandat potatis, morot, lök, färsk persilja,riven ost och creme fraiche samt kryddat med salt och svartpeppar och placerat i engångformar...
Därpå in i ugnen på 200 grader en timma...
Det blev så mycket rivet så jag fick till en större form också...
Skrivet av Angela Müller den 22 oktober 2009 12:10 | Kommentarer (4)
17 oktober 2009
Sköna lördag
VI SOV LÄNGE IGEN - ända till 09.00... Skönt var det i alla fall och vi lär nog hinna med det som ska göras i alla fall.
Woffe började med att bädda och ser man - nytt arrangemang igen ;-)
Jag börjar med nötfärsen tillsammans och tillsätter Taco Spice Mix - Smoled Chili & Garlic...
Och sedan kycklingfileerna och tre röda paprikor som strimlas och brynes...
Med Fajita Spice Mix - Cilantro & Lime
Det är en strålande fin dag och solen smyger sig in...
Inte så lockande att krypa in i nya varma filtarna i dag men kanske en annan...
Woffegubben drar runt snabeljohan innan han ger sig ut för att byta till vinterdäck...
Jag fortsätter marktjänsten i köket med att strimla gul, röd och orange parika...
Gul och röd lök...
Lassar upp lite mozzarellaostar och majs...
Skivar lite tomarer...
Oliver och soltorkade tomarer är bara ett måste på Tacosbordet...
Strimlar isbergssallad och lägger upp kaskadsallad...
Sedan åker allt ut i "det stora kylskåpet"...
Och nu funderar jag på om det kanske ska bli en liten motionsrunda innan dukning ;-)
Skrivet av Angela Müller den 17 oktober 2009 13:10 | Kommentarer (2)
20 september 2009
Dagens middag...
MAN TAGER VAD HAVER - det sa redan Kajsa Wargh...
I vårt fall blev det några grabbanävar skogschampinjoner...
Som skivas och smörsteks...
Några grabbnävar med spenat och gul lök skivas och steks...
Woffegubben "åker på" paprikan...
Som också får ta vägen om stekpannan och en gnutta smör...
Fläskfilé ansas från synligt fett och stekts i medaljonger...
Det kokas lite fullkornspasta a la dente som fylls i botten på en ugnssäker form och täcks med fläskfilén...
Keso, Västebottenost (som betingar ett pris värre än guld per kilo) blandas med färdig ostsås i lök- svam- och paprikaröran...
Som sedan får täcka formen med pasta och fläskfile´och åker in i ugnen...
Som sedan, förstås, serveras på altanen...
Nu ska här packas...väskor inför morgondagens bravader...
Skrivet av Angela Müller den 20 september 2009 20:09 | Kommentarer (8)
19 september 2009
Latmiddag...
EFTER EN AKTIV DAG SOM DENNA fick det blir lite latmiddag...
Som serverades på...
Så, just i dag undrar jag...
Vad man ska ha en dumburk till?
Ingen av oss vill gå in och missa denna ljuvliga afton!
I morgon, som är en annan dag, har vi planerat in lite vandring i Skatås - längtar redan ;-)
Skrivet av Angela Müller den 19 september 2009 19:09 | Kommentarer (2)
30 juli 2009
En lång dag...
VACKARKLOCKAN RINGDE REDAN 07 eftersom vi hade beställt en kärra till 08 som Woffegubben hämtade. Vi lastade på allt trädgårdsavfall, som inte var lite den här gången, och kom i väg till till tippen. Vi hade räknat med två turer men fick, tack vare envishet och packningsteknik, med allt på första turen ;-)
Jag är så glad och tacksam över att vi har den här möjligheten - var i hela friden skulle man tagit sig annars? Vi blev färdiga två timmar innan hyrtiden av kärran gick ut men det var bara bra.
Väl hemma igen började jag klippa gräset och hann för alldel nästan klart på baksidan innan regnet kom. Sedan dess har jag sprungit ut och in mellan skurarna och klippt kanterna samt krattat men framsidan återstår då det inte var uppehåll så länge så att jag hann...
Man kan konstatera att det är lite väl tomt på baksidan av huset nu sedan röjningen men det lär inte dröja. Det var under alla omständigheter väldigt länge sedan vi såg grannens vägg...
När det regnade som värst satt jag på altanen och löste korsod samt konstarerade att det blir en del plommon i år på Annas träd...
Det var meningen att vi skulle städat förrådet efter gräsklippningen men eftersom vädret svek oss traskade Woffe upp på vinden...
Och fortsatte med golvläggandet...
Med 25 meter vind så tar det sin tid när det inte är högprioriterat...
Jag försökte bistå ett tag men gick snart ner...
För att röra ihop en fläskpannkaka - som inte innehåller något fläsk men väl kalkonbacon...
Och det gick bra det med...
Vi avnjöt den sedan i pensionärskuvösen...
Nu ska våra trötta och ömma kroppar få en välbehövlig vila ;-)
Skrivet av Angela Müller den 30 juli 2009 20:07 | Kommentarer (4)
14 februari 2009
Det vankades
PAJ TILL MIDDAG I DAG som var väldigt länge sedan så det kändes som en god ide ;-) Det blev pajskal med tomat, spenat och traditionell...
Sedan började jag steka vegvarianten som skulle i tomat- och spenatskalen. Först massor av gul och vit lök..
Där jag sedemera fyller på med svamp och basilkia samt gul o röd paprika...
När vegfärsen kokar ihop börjar jag om från början...
Vegpajerna fylls...
En av varje i ugnen...
Som blir färdiga och serveras med sallad...
Skrivet av Angela Müller den 14 februari 2009 20:02 | Kommentarer (3)
4 januari 2009
Sista timmarnas ledighet
KRAFTERNA RÄCKTE PRECIS till för att vi skulle få i oss lite middag även i dag. Woffegubben gjorde, som vanligt, salladen...
Och det i rökrock och allt ;-)
I dag blev det ostgratinerad kassler, potatisgratäng och så sallad då förståss...
Nu ska sim- och gymväskor packas för morgondagen samt att plocka med det som ska till jobbet, maskiner - bägge två, arbetsmaterial och sedan...ja, då blir det nog sängen. Känns som om ryggen ska gå av på mitten ;-)
Det ska ändock bli skönt att komma in i "vanligheten" igen. Det är trots allt en stor trygghet men vardagen och nu har jag bara så jättemycket att göra på jobbet trots att jag försökt jobba lite under tiden jag varit ledig. Så i morgon blir det fullt ös - medvetslös ;-)
Skrivet av Angela Müller den 4 januari 2009 19:01 | Kommentarer (4)
23 december 2008
Det lackar mot jul
I VÄNTAN PÅ BARNEN och fyrbeningarna och för all del Woffegubbens ankomst från saltgruvan har jag ägnat åt lite förberedelser.
Skinkorna, både den "riktiga" och kalkonskinkan är nu griljerade...
Sedan blev det en Jansson som ju hör till men med krav på att inte ansjovisbitarna får bli för stora ;-)
Så jag mixar grädden med ansjovisen - det går knappt att ana att ansjovisen finns där. Sedan mjuksteker jag löken och låtar den efterkoka en aning med ansjovisspadet...
Under tiden Jansson står i ugnen griper jag mig an Rosenkålen - det är det absolut tråkigaste jobb man kan tänka sig - men full av antidioxanter och näring så det sprutar om det ;-)
Sådärja, Jansson är klar och Rosenkålen ansad och klar för kokning - vilket får bli i morgon. NU ska jag ta fram hundarnas vattenskålar samt leksakslåda...
Det är illa nog att allrummet är oigenkännligt för dom små sedan sist och att Ila inte har någon kökssoffa att vila på. Där går gränsen alltså! Skulle då inte skålar och låda ens vara framme när dom anländer - ja, då kanske dom vänder i dörren ;-)
Därefter ska vi invänta barnen och fyrbeningarna genom uppesittarkväll. Resten av julstöket får bli morgondagens bekymmer...
God uppesittarkväll till er alla där ute!
Skrivet av Angela Müller den 23 december 2008 19:12 | Kommentarer (7)
11 oktober 2008
Altanbygge och middag ;-)
WOFFEGUBBEN HÅLLER NU PÅ MED INNERVÄGGEN som ska beklädas med plywoodskivor som sedan, så småningom, ska bli strukturvägg...
Medan jag förbereder middagen och pysslar med lite annat som tvätt och plock...
Det vankas chevrèlax i det Müllerska hemmet i dag...
Efter att jag mosat ihop getosten och hällt i soltorkade tomater skurna i små bitar blandas det med cremé fraiche...
Getoströran placeras ovanför laxfiléerna innan formen åker in i ugnen...
Laxen ska sedan serveras ihop med sallad...
Och kokta grönsaker...
Och minsann är inneväggen nästan klar så då blir det lagom att bryta för lite middag...
Chevrèlax
Olivolja
700 gram laxfilé
salt och vitpeppar
150 gram chevre (getost)
1 burk creme fraiche
5 soltorkade tomater
1 msk finhackad färsk dragon
2 msk sesamfrön
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsäker form med lite olivolja. Lägg
laxfilén i formen och strö över salt och peppar.
Smula chevren i en skål och blanda med creme fraiche. Hacka soltorkade
tomater och dragon fint och blanda ner i ostcremen. Smaka av med salt och
peppar.
Bred blandningen över laxfilén och toppa med sesamfrön. Ställ in i ugnen ca
20 minuter.
Jag brukar servera ovanstående med kokta grönsaker och en krispig sallad.
Smaklig spis!
Receptet är hämtar ur...
Skrivet av Angela Müller den 11 oktober 2008 19:10 | Kommentarer (4)
28 september 2008
Gammalt beprövat
I DAG BLEV DET EN GAMMAL variant på middag. Jag vill egentligen variera mig men orken finns inte just nu och i går när vi handlade åkte det ner det "gamla vanliga" i kundvagnen.
Så det blir den gamla vanliga långpannan med ugnsbakade grönsaker med ett litet undantag för jag hade en bit av ett vitkålshuvud liggandes så det hamnade i botten och på det morötter...
Broccolin på...
Blomkålen går samma väg...
En vitlök i klyftor...
Helt vanlig gul lök ringlas över tillsammans med kryddor och olivolja som sedan åker in i ugnen för att bli nästan färdigt då det återstår lite...
Jag strimlar två huvuden Romansallad...
Och lite kyckling...
Steker Romansalladen och...
...kycklingstrimlorna...
Under tiden finfördelar jag 10-12 torkade aprikoser...
Plockar fram creme fraiche och mango chutney...
Som åker ner i grytan tillsammans med kyckling, romansallad och aprikoser...
Till sist förbereder jag fulländningen av långpannan som nu är näst intill klar, eller ja, det är faktiskt Woffegubben som skurit tomaterna...
På med tomater, pumpa- och solrosfrön samt några minuter till i ungen och vi kan äntligen äta middag!
Skrivet av Angela Müller den 28 september 2008 20:09 | Kommentarer (5)
27 september 2008
Snabbis
EFTER HALVA DAGEN uppe på en stege och resten av dagen ett maratonlopp in och ut i en massa butiker fanns det inte så mycket ork kvar för middagslagning. Så i dag blev det enkelt men supergott...
Jag ansar och skär lite mer champisar, lite mer finfördelade...
En hög vitlök...
En hög rödlök...
Allt ovan steks i smör och blandas med stuvad spenat, creme fraiche och sist men inte minst några grabbanäver riven ost...
Som sedan serveras till Dinkelpasta...
Lätt som en plätt och ljuvligt gott!
Skrivet av Angela Müller den 27 september 2008 21:09 | Kommentarer (2)
26 september 2008
Men det finns ju andra
SÄTT ATT ROA SIG PÅ en fredagskväll om man nu inte kan fortsätta att måla utomhus. Då kan man minsann gripa sig an en hög på 2 kg svamp...
...som skivas och steks i smör...
Och, som ju alla vet - krymper till noll och inget i stekpannan...
Av 2 kg blev det inte mer än så här...
Som jag sedan stuvade i grädde och riven ost...
Och som slutligen ska hamna på frukostomeletterna i morgon bitti ;-)
Skrivet av Angela Müller den 26 september 2008 21:09 | Kommentarer (2)
14 juli 2008
I och för sig
PLANERADE VI REDAN I GÅR KVÄLL FÖR simning och gym i dag så det var bara till att packa in de färdiga väskorna.
Det blev 700 meter i simhallen och sedan ett enda möte under hela dagen...så det blev en liten lunchpromenad på några km ;-)
Efter jobbet var det ICA som gällde - åtminstone till en början för efter inköpen stack vi direkt till gymmet.
I dag körde vi ihop, dvs Woffegubben hängde på mitt Superset. Styrkan höll på i 80 minuter och sedan blev det 30 minuter på löpbandet.
Resten av kvällen har tillbringats i köket (för mig) och i soffan (för Woffegubben). Jag hade som vanligt "hittat" ovanligt fina champisar så dessa tillredde jag medelst stekning och sedan stuvning...
Som sedemera blev fyllning i inte mindre än åtta omelletter ;-)
Men nu ska jag väcka Woffe så att han kan gå och lägga sig och jag gör nog det också ;-)
Skrivet av Angela Müller den 14 juli 2008 22:07 | Kommentarer (1)
7 juli 2008
En kväll vid spisen
JAG BORDE INTE SLÄPPAS LOSS PÅ grönsaksavdelningen! Men å andra sidan är det himla gott med färska dito. Kvällen har således ägnats åt följande...2 kilo broccoli som ansas och kokas...
Och sedan blandas med smör, grädde och några grabbanävar riven ost och blir mos...
Tre huvvuden blomkål går samma väg, dvs ansas och kokas...
Och som på samma sätt blir blomkålsmos...
En hel hög, dvs 1,6 kilo, färsk svamp gjorde oss också sällskap hem...
Som steks i smör och sedemera stuvas i grädde och några nävar ost...
Som sedemera hamnar i fyra frukostomeletter....
Och till resten steker jag lite kalkonbacon och några ägg...
Som sedan hamnar i en "frukostlåda" tillsammans med lite svampstuvning...
En effektiv spiskväll som fixar hela veckans frukostar och lite till...
Woffegubben tar förstås hand om disken som vanligt så att jag med gott samvete kan lämna köket...
...och ägna mig lite åt att njuta av trädgården - i alla fall framsidan ;-) Daglijan slår ut i en rasande fart...
"Lyktstopleklematisen" har nått sin glans utan att kommunen skällt på mig...
Och min favvoklematis men i dag bakifrån ;-)
Jag har även en småblommig Klematis som får klänga fritt i Tujjan...
Minirosorna, som en gång levererades till mig via Woffe som krukväxter överlever vinter efter vinter - kan det vara Kärlek...
Mina farmsidesträd börjar växa oss över huvudet...eller rent av snart taket ;-)
Skrivet av Angela Müller den 7 juli 2008 22:07 | Kommentarer (3)